R. Karbauskis apie korupciją Kauno savivaldybėje: „Ten yra rimtos labai problemos“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia nesiimąs smerkti Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio dėl kilusio korupcijos skandalo savivaldybės administracijoje.

R.Karbauskis ir V.Matijošaitis.<br> Lrytas.lt koliažas
R.Karbauskis ir V.Matijošaitis.<br> Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2022, 9:20 AM

„Aš mačiau jo reakciją: iš pradžių nuostaba, o po to nusivylimas ir t.t. Matyt, kad tai natūrali, žmogiška reakcija. O atsakomybė, tai aš tikrai negalėčiau spręsti, ar tiesiogiai meras galėtų prisiimti atsakomybę, ar reikėtų jam prisiimti atsakomybę, kaip tas santykis, tiek kyšiai susiję su administracijos darbu ir kiek su mero darbu, aš negaliu to spręsti“, – „Žinių radijui“ teigė R. Karbauskis.

LVŽS lyderis teigia nesiimąs smerkti Kauno mero dėl to, ką padarė administracijos direktorius.

„Iš to, kas yra pasakyta, kad ten yra rimtos labai problemos, rimti labai korupciniai atvejai, bet šiuo atveju taip lengvabūdiškai pasakyti, kad meras už tai atsakingas, aš negalėčiau, nes aš neturiu tokios informacijos“, – pabrėžė politikas.

ELTA primena, kad atliekant kratą Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus Viliaus Šiliausko namuose aptikta galimo kyšio suma – 140 tūkst. eurų, ir tai – didžiausias iš iki šiol nustatytų Lietuvoje kyšių. Pas Kauno miesto savivaldybės administracijos vadovą V. Šiliauską rasta ir daugiau pinigų – iš viso apie ketvirtį milijono eurų. Prokuroras aiškino, kad V. Šiliauskas buvo pasirengęs su šeima sprukti į Tenerifę ir skrydžio bilietus turėjo tik į vieną pusę.

V. Šiliauskas vienbalsiai buvo atleistas iš Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.