Prezidento patarėjas: Rusijos propaganda taikosi į Lietuvoje esančius Ukrainos pabėgėlius

Prezidento patarėjas Kęstutis Budrys sako, kad Lietuvoje priglausti nuo karo gimtinėje bėgantys ukrainiečiai ir lietuvių parama jiems yra vienas iš „sofistikuotos“ Rusijos propagandos taikinių. Anot jo, Lietuvoje fiksuojama daug rusiškas melagienas skleidžiančių retransliuotojų.

Kęstutis Budrys<br>V.Skaraičio nuotr.
Kęstutis Budrys<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2022, 9:26 AM

„Yra labai daug retransliatorių tos Rusijos propagandinės žinios ir vienas iš taikinių yra visuomenių parama ukrainiečiams“, – antradienį „Žinių radijui“ teigė vyriausiasis Gitano Nausėdos patarėjas nacionalinio saugumo klausimais.

Anot jo, propagandos skleidėjai mėgina apeliuoti į lietuvių jaučiamą empatiją karo pabėgėliams, siekiant ją sumenkinti.

„Niekas nesužadina Lietuvos visuomenės paramos Ukrainai ir ukrainiečiams, kaip matyti vaizdai, o ypač – asmeninės patirtys su žmonėmis bendraujant, kalbantis su tais, kurie yra pas mus, kuriuos priėmėme čia, Lietuvoje“, – kalbėjo K. Budrys.

„Atakuoti šitą aspektą – mūsų jausmus ukrainiečiams – yra vienas iš taikinių ir tai daroma tokiomis žinutėmis“, – tęsė jis.

Pasak K. Budrio, visos šios žinutės yra labai panašios, retransliuojamos panašiu būdu, o vadinamieji „botnetai“, retransliuojantys propagandines žinutes socialinėse platformose, – identifikuoti. Be to, G. Nausėdos patarėjo teigimu, su identišku reiškiniu susiduria ir kitos ukrainiečius priimančios šalys.

„Ir čia Lietuva nėra unikali ar išskirtinė valstybė – tas pats daroma Lenkijoje, Vengrijoje – tose šalyse, kur yra ukrainiečių pabėgėlių, didelis jų susitelkimas“, – sakė K. Budrys.

Naujausiais Statistikos departamento duomenimis, į Lietuvą nuo karo pradžios Ukrainoje iš viso pabėgo jau 40,3 tūkst. šios šalies gyventojų. Apie 17 tūkst. jų – nepilnamečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: prezidento rinkimai – intriga išlieka?