Kaip gyveno Lietuva per savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

Vytauto gatvėje praeiviai pastebėjo, kad priešais meno mokyklą esančiose Antrojo pasaulinio karo sovietų karių kapinėse stovintis paminklas iš visų pusių apipiltas žaliais dažais.
Vytauto gatvėje praeiviai pastebėjo, kad priešais meno mokyklą esančiose Antrojo pasaulinio karo sovietų karių kapinėse stovintis paminklas iš visų pusių apipiltas žaliais dažais.
V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Šakių rajone 65 metų vyras, iš šalutinio kelio važiuodamas visureigiu „Mitsubishi L200“, ketino praleisti pagrindiniu keliu važiuojantį mokyklinį autobusą, tačiau dėl slidžios dangos nesuvaldė mašinos.
Šakių rajone 65 metų vyras, iš šalutinio kelio važiuodamas visureigiu „Mitsubishi L200“, ketino praleisti pagrindiniu keliu važiuojantį mokyklinį autobusą, tačiau dėl slidžios dangos nesuvaldė mašinos.
Lietuvos kelių policijos tarnybai perduota 11 naujų tarnybinių motociklų BMW R1250 RT. 
Lietuvos kelių policijos tarnybai perduota 11 naujų tarnybinių motociklų BMW R1250 RT. 
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 9, 2022, 2:41 PM

Rokiškis

Viename kaime svečiavęsis pusamžis vyras nuo vaišių stalo pakilo jau po vidurnakčio. Nors iki namų nebuvo toli, eidamas tamsoje vyras pasiklydo. Nuklydęs į krūmais apaugusią pievą jis įklimpo. Permirkusi žemė buvo tapusi kone pelke – pastatęs koją vyras iš purvynės jau nebeįstengė jos ištraukti.

Sugyventinė, nesulaukusi jo grįžtančio į namus, kreipėsi pagalbos į policiją. Buvo surengta paieška. Maždaug po valandos patruliai aptiko pažliugusioje pievoje įklimpusį nelaimėlį. Jis buvo taip sustiręs, kad net neįstengė pratarti nė vieno žodžio.

Rūda

Vilkaviškio rajono kaime, šalia kelio stūksančioje apleistoje sodyboje, 62 metų benamis sukėlė gaisrą. Iš pradžių vyras šalia pastato padegė žolę, po to lovoje užsirūkė ir užsnūdo. Nuo neužgesintos cigaretės užsidegė lova.

Iš dūmuose skendinčio namo benamį ištempė atsitiktinai pro šalį važiavę žmonės. Liepsnos stipriai suniokojo seną pastatą, išdegė keli arai žolės. Nuo žūties išgelbėtas vyras buvo išgabentas į ligoninę.

Iciūnai

68 metų Rokiškio rajono gyventojas, išvalęs krosnį, pelenus išpylė kieme esančioje laužavietėje. Tačiau vėjas įpūtė neatvėsusias žarijas, nuo jų užsidegė žolė. Išvydęs kilusį gaisrą šeimininkas puolė jo gesinti. Liepsnos užgriebė vieną jo kelnių klešnę ir šiek tiek apdegino koją. Nelaimėlis buvo nuvežtas į ligoninę apžiūrėti.

Per gaisrą išdegė 50 arų žolės. Už gaisro sukėlimą vyrui gresia bauda iki 70 eurų.

Alytus

Daiktų mainų ir atnaujinimo centras „TikoTiks“ pasipuošė M.K.Čiurlionio paveikslų reprodukcijomis. Jos beveik dešimtmetį kabojo viešosiose Druskininkų erdvėse lauke, todėl kiek pabluko spalvos, apsinešė dulkėmis.

O prieš kurį laiką jos atsidūrė Druskininkuose esančiame daiktų mainų punkte.

Jo vadovas L.Brazauskas apie reprodukcijas užsiminė Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro darbuotojai, edukatorei V.Undzėnienei.

Buvo nuspręsta reprodukcijas pakabinti centre „TikoTiks“. Jame apsilankęs alytiškis A.Sarpalius pasisiūlė jas atnaujinti.

Paviešečiai

Panevėžio aplinkkelyje 35 metų ukrainietė, motociklu išvažiuodama iš avarinio sustojimo vietos, nepraleido ta pačia kryptimi važiuojančio vilkiko, vairuojamo 41 metų vilniečio, ir trenkėsi į priekabos šoną.

Po smūgio moteris su motociklu nuvirto ant kelio ir buvo kliudyta iš paskos važiuojančio mikroautobuso. Iš pradžių buvo manoma, kad motociklininkė sužeista sunkiai, tačiau ligoninės priimamajame ją apžiūrėję medikai jokių lūžių nenustatė. Ji atsipirko tik sumušimais.

Lekėčiai

Trečiadienio rytą Šakių rajone 65 metų vyras, iš šalutinio kelio važiuodamas visureigiu „Mitsubishi L200“, ketino praleisti pagrindiniu keliu važiuojantį mokyklinį autobusą, tačiau dėl slidžios dangos nesuvaldė mašinos.

Visureigis trenkėsi į mokinius vežantį autobusą.

Į Kauno klinikas buvo išgabenti devyni 12–18 metų moksleiviai ir 59 metų visureigio keleivis. Visų nukentėjėlių sužalojimai nėra sunkūs.

Marijampolė

Ketvirtadienį Vytauto gatvėje praeiviai pastebėjo, kad priešais meno mokyklą esančiose Antrojo pasaulinio karo sovietų karių kapinėse stovintis paminklas iš visų pusių apipiltas žaliais dažais.

Teritoriją filmuojančios vaizdo kameros užfiksavo asmenį, kuris naktį savo kėslus įvykdė prabėgdamas pro paminklą.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kapo ir viešosios pagarbos vietos išniekinimo.

Keležeris

Rokiškio rajone vairuotojai pastebėjo ugnies pašvaistę. Atskubėję ugniagesiai gaisrą rado įsismarkavusį – vienas pastatas jau buvo sudegęs, kitas dar liepsnojo.

Ugnis buvo persimetusi ir į išdžiūvusią pievą. Gaisras suniokojo namą, nudegė ūkinio pastato stogas, išdegė 20 arų žolės aplink pastatus. Ugniagesių žiniomis, sodyba nuolatos negyvenama.

Panevėžys

Respublikos ir Teatro gatvių sankryžoje vairuotojas partrenkė 16 metų paauglį, tačiau net nesustojo pažiūrėti ir spruko iš avarijos vietos.

Pirminiais duomenimis, paauglys per perėją važiavo dviračiu.

Ligoninėje jam kaulų lūžių nenustatyta, tik sumušimai. Paauglys neįsidėmėjo nei mašinos markės, nei numerio. Viliamasi, kad atsilieps avariją matę liudininkai.

Rytą buvo pastebėti vieni be tėvų vaikštantys du maži vaikai – 4 metų mergaitė ir 7 metų berniukas. Pareigūnai juos nusivežė į komisariatą, buvo iškviesti vaiko teisių ginėjai. Kalbėdami su specialistais vaikai prasitarė, kad prieš tai buvo sumušti motinos.

Pirminiais duomenimis, prieš kelias dienas 30 metų moteris savo vaikus mušė diržu ir ranka. Motina kurį laiką vaikų nematys, jie apgyvendinti pas giminaičius. Šeima žinoma vaiko teisių gynėjams.

Gargždai

Klaipėdos rajone bus įgyvendinti šeši projektai, kuriuos dalyvaudami konkurse „Tavo idėja“ pasiūlė ir išrinko gyventojai. Jiems savivaldybė skyrė 300 tūkst. eurų.

Daug žmonių balsavo už Dovilų karjero pritaikymą rekreacijai. Karjerų teritorijoje atsiras riedlenčių ir riedučių, vaikų žaidimo ir sporto aikštelės, lauko muzikos alėja, bus prailgintas neįgaliesiems pritaikytas pontoninis lieptas. Gobergiškės parke atsiras lauko scenos stoginė, ąžuolinis tiltas, lauko gultas. Lapių parko prieigose bus įrengtas apšvietimas, vaikų zona, vaikų žaidimo aikštelė atsiras Endriejavo Atgimimo parke.

Pasvalys

Taikos gatvėje vairuodama visureigį girta 53 metų moteris suko į daugiabučio namą ir nepraleido tiesiai motociklu važiuojančio 22 metų vyro. Per susidūrimą nesmarkiai sužeistas motociklininkas.

Bet vairuotoja nė nemanė padėti sužeistajam ir spruko iš avarijos vietos. Neprabėgus nė valandai pareigūnai surado bėglę. Į alkoholio matuoklį moteris pripūtė per 1,7 promilės.

Klaipėda

Klaipėdos miestiečių draugija tikisi atkurti Prūsijos karališkuosius ženklus uostamiestyje ir dėl to kreipėsi į Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisiją.

Jau trejus metus draugijos nariai įtikinėja, kad parką prie Danės upės Tauralaukyje reikėtų pavadinti Prūsijos karalienės Luizės vardu.

Čia ji mėgdavo leisti laisvalaikį, išlikęs tuos metus menantis ąžuolas, čia stovėjo akmeninis paminklas su bareljefu. Norima, kad Klaipėdos rotušėje atsirastų Luizės kambarys su ekspozicija.

Ant Rotušės pritvirtinta karališkosios šeimos gyvenimą šiame pastate primenantis bareljefas.

Antanašė

Rokiškio rajone įkliuvo kontrabandinius rūkalus vežantis 63 metų vyras. Greičiausiai pareigūnai žinojo apie nelegalų krovinį, nes laukė kontrabandininko.

Net 12 dėžių su cigaretėmis jis buvo prigrūdęs į lengvąją mašiną. Rūkalais buvo užversti ir salonas, ir bagažinė.

Vilnius

Lietuvos kelių policijos tarnybai perduota 11 naujų tarnybinių motociklų BMW R1250 RT. Jais važinės Panevėžio, Šiaulių, Marijampolės ir Klaipėdos apskričių policijos pareigūnai. Šios transporto priemonės kainavo 253 tūkstančius eurų.

Naujuosiuose motocikluose BMW montuojami 100 kW (136 AG) galios varikliai, dėl to motociklas 100 kilometrų per valandą greitį pasiekia per 3,7 sekundės ir gali važiuoti didesniu kaip 200 kilometrų per valandą greičiu. Be gamintojo įrangos, policijos motociklai aprūpinti ir kelių patruliams svarbiais prietaisais, pavyzdžiui, specialiai integruota vaizdo įrašymo ir radijo ryšio įranga, LED švyturėliais, antruoju akumuliatoriumi, skirtu papildomos įrangos darbui užtikrinti, apsaugos lankais, taip pat vandeniui atspariomis daiktadėžėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.