G. Nausėda CNN televizijai: kuo ryžtingiau mes įgyvendinsime sankcijas, tuo trumpesnis bus Rusijos karas Ukrainoje

Prezidentas Gitanas Nausėda įsitikinęs, kad Europos Sąjungos (ES) valstybių ryžtas turės svarbią įtaką Rusijos karo Ukrainoje baigčiai. Lietuvos vadovas pažymėjo, kad investicijos į Suskystintų gamtinių dujų terminalą leido šaliai tapti nepriklausomai nuo rusiškų dujų. Todėl jis sako esąs tikras, kad tokia kryptimi gali žengti ir kitos Vakarų valstybės.

Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2022, 8:49 PM

„Galiu suprasti, kad Europos Sąjungos valstybių ekonominė situacija ir energetinis balansas yra skirtingas. Kalbame apie 27 Europos Sąjungos nares. Tačiau mūsų pavyzdys rodo, kad tai yra politinių įsipareigojimų klausimas“, – CNN televizijai sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas įsitikinęs, kad nuo to, kada Europa imsis apriboti gamtinių išteklių iš Rusijos pirkimą, gali priklausyti ir karo pabaigos data.

„Negalime laukti pereinamojo laikotarpio iki 2023 ar 2024 metų, kadangi kasdien ukrainiečiai yra žudomi. Civiliai, vaikai, moterys. Mes turime tai sustabdyti. Kuo ryžtingiau mes įgyvendinsime sankcijas, tuo trumpesnis bus šis karas“, – tvirtino G. Nausėda.

ELTA primena, kad ES praėjusią savaitę priėmė penktąjį sankcijų Rusijai paketą, kuris apima anglių importo draudimą ir neleidžia Rusijos laivams įplaukti į Europos uostus.

Taip pat ES buvo išplėstas asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašas bei įvestos sankcijos dar keturiems svarbiems Rusijos bankams, įskaitant antrą pagal dydį šios šalies banką VTB.

Taip pat įtrauktas draudimas daugumai Rusijos sunkvežimių ir laivų patekti į ES, išskyrus žemės ūkio produktus, humanitarinę pagalbą ir energetinius išteklius.

Į sankcijų paketą nėra įtrauktas draudimas importuoti naftą bei dujas iš Rusijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?