Borodianką aplankęs G. Nausėda: kiekvienas žudikas ir prievartautojas sulauks atpildo

Rusijos kariuomenės įvykdyti nusikaltimai bus įvertinti, o nusikaltėliai bus teisiami Tarptautiniame baudžiamajame teisme Hagoje, sako Borodiankoje, Ukrainoje, apsilankęs Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2022, 4:11 PM

„Anksčiau ar vėliau kiekvienas žudikas, marodierius ir prievartautojas sulauks atpildo. Ukraina to taip paprastai nepaliks. Demokratinis pasaulis jai padės“, – trečiadienį feisbuke paskelbė Ukrainą besilankantis prezidentas.

„Čia buvo žudomi ir kankinami civiliai ukrainiečiai, bombarduojami gyvenamieji namai ir viskas aplink. Čia siautėjo „išvaduotojų armijos“ atstovai, kurių negalime vadinti žmonėmis“, – rašė G. Nausėda iš Borodiankos, miestelio, iš kurio buvo išstumtos Rusijos pajėgos.

Lietuvos prezidentas G. Nausėda trečiadienį Ukrainoje lankosi kartu su Estijos, Latvijos ir Lenkijos vadovais. Antradienį Lietuvos vadovas buvo Lenkijoje, kur kartu su šios šalies, Latvijos prezidentais ir Estijos užsienio reikalų ministre aptarė karo Ukrainoje eigą, paramą Ukrainai ir NATO rytinio flango stiprinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.