Nepaprastoji padėtis trumpam bus sustabdyta: V. Čmilytė-Nielsen paaiškino, kodėl

Nepaprastoji padėtis Lietuvoje trumpam bus sustabdyta, kad Seimas galėtų balsuoti dėl Konstitucijos pataisų, numatančių tiesioginius mero rinkimus, teigė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 14, 2022, 10:11 AM, atnaujinta Apr 14, 2022, 10:28 AM

„Jau patvirtinta kito ketvirtadienio darbotvarkė, joje numatyti trys balsavimai dėl Konstitucijos – tai reiškia, kad nepaprastosios padėties klausimas turės būti bent trumpam sustabdytas, turės būti paliktas bent nedidelis langas tam, kad būtų galima balsuoti dėl Konstitucijos“, – paaiškino Seimo pirmininkė.

Seimas negali priimti Konstitucijos pataisų, kol šalyje galioja nepaprastoji arba karo padėtis. Vis dėlto, Seimo pirmininkė įsitikinusi, kad nepaprastoji padėtis, balsavus dėl Konstitucijos pataisų, bus pratęsta.

„Dėl nepaprastosios padėties – kaip ir esu ne kartą sakiusi, situacija keičiasi nuolat, kitą savaitę bus priimtas sprendimas. Prognozuočiau, kad ją reikės tęsti pabalsavus dėl Konstitucijos“, – teigė Seimo pirmininkė.

Paklausta, ar nėra rizikos sustabdyti nepaprastosios padėties galiojimą šalyje net trumpam laikui, V.Čmilytė-Nielsen patikino, kad tokia pauzė būtų itin trumpa.

„Esame keblioje padėtyje, nes tiesioginiai merų rinkimai ir kiti Konstitucijos pakeitimai taip pat yra labai svarbūs klausimai, todėl mes privalome juos išspręsti. Jeigu darysime tokią neišvengiamą pertrauką, jis bus labai trumpa“, – pabrėžė ji.

Nepaprastoji padėtis visoje Lietuvoje įvesta vasario 24 dieną Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą, ji galioja iki balandžio 20-osios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.