Pasieniečiai į Lietuvą įleido keturis užsieniečius, kuriems EŽTT pritaikė apsaugą

Pasieniečiai trečiadienį į Lietuvą iš Baltarusijos įleido keturi užsieniečius, kuriems yra taikomos Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) laikinosios apsaugos priemonės.

VSAT.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
VSAT.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2022, 11:07 AM, atnaujinta Apr 14, 2022, 12:01 PM

Kaip žurnalistams ketvirtadienį nurodė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Rokas Pukinskas, juos apžiūrėjo medikai, tačiau pavojaus sveikatai nenustatė.

„Šiuo metu asmenys yra viename iš VSAT padalinių. Taip pat laukiama COVID-19 testų rezultatų, o vėliau bus sprendžiamas klausimas dėl užsieniečių laikino apgyvendinimo vietos. Užsieniečiai pateikė prieglobsčio prašymus“,  – teigė pasieniečių atstovas.

Jis sakė negalintis pateikti daugiau duomenų apie šiuos asmenis.

Anot nevyriausybininkų, pasieniečiai šeštadienio naktį iš Lietuvos išsiuntė keturis Kubos piliečius, kuriems EŽTT buvo pritaikęs laikinąsias apsaugos priemones.

Tuomet VSAT nurodė, kad toks sprendimas priimtas, nes minėti asmenys „neturėjo dokumentų, kurie suteiktų jiems teisę būti Lietuvoje“.

Vėliau VSAT teigė gavusi EŽTT sprendimą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo ir jis bus vykdomas, tačiau R. Pukinskas BNS nepatvirtino, kad sprendimas yra būtent dėl minimų kubiečių.

Šios informacijos jis teigė negalintis patvirtinti ir ketvirtadienį.

Kaip nurodoma EŽTT sprendime dėl keturių kubiečių, laikinosios apsaugos priemonės galioja iki gegužės 6 dienos.

Tai ne pirmas kartas, kad Lietuva gauna Strasbūro teismo nurodymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių užsieniečiams. Anksčiau atitinkami sprendimai pritaikyti afganistaniečių, pakistaniečių grupėms.

Tokie EŽTT sprendimai priimti po to, kai Lietuva nuo pernai rugpjūčio ėmė apgręžti neleistinose vietose sieną kirtusius migrantus atgal į Baltarusiją.

Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų pasienyje su Lietuva organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.