Trys Rusijos invaziją į Ukrainą pasmerkę lietuvių kunigai ortodoksai atleisti iš pareigų ir nušalinti nuo veiklos

Trys Rusios Ortodoksų Bažnyčiai priklausantys lietuvių dvasininkai, kritikuojantys Rusijos invaziją Ukrainoje bei patriarchą Kirilą atleisti iš pareigų, nušalinti nuo aktyvios veiklos, penktadienį skelbia naujienų portalas bernardinai.lt.

Metropolitas Inokentijus iš užimamų pareigų atleido kunigą Vitalijų Mockų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Metropolitas Inokentijus iš užimamų pareigų atleido kunigą Vitalijų Mockų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2022, 10:15 AM, atnaujinta Apr 15, 2022, 10:18 AM

Pasak portalo šaltinių, Lietuvos stačiatikių arkivyskupijos vadovas, metropolitas Inokentijus iš užimamų pareigų atleido kunigą Vitalijų Mockų, o kiti du kunigai, Gintaras Jurgis Sungaila ir Vitalis Dauparas, ne tik atleisti iš pareigų, bet ir nušalinti nuo bet kokios aktyvios tarnystės Bažnyčioje.

Patys kunigai situacijos kol kas nekomentuoja, portalas teigia bandantis gauti ir Lietuvos stačiatikių arkivyskupijos atstovo komentarą.

V. Mockus iki šiol ėjo Lietuvos stačiatikių arkivyskupijos kanclerio bei Vilniaus dekano pareigas, taip pat buvo Vilniaus Dievo Motinos Ėmimo į Dangų (Užmigimo) katedros klebonas.

Jis po Rusijos invazijos į Ukrainą, kaip arkivyskupijos atstovas spaudai, ne kartą viešai pareiškė, kad Lietuvos ortodoksai smerkia Rusijos agresiją bei šios šalies vadovus dėl pradėtų karo veiksmų.

V. Dauparas pirmasis iš Lietuvos ortodoksų pasmerkė patriarcho Kirilo žodžius, o dėl jo skleidžiamos „rusiškojo pasaulio“ jau anksčiau buvo savo iniciatyva atsitraukęs iš aktyvios veiklos Lietuvos vyskupijoje.

Taip pat aktyviai Rusijos agresiją smerkiantis ir patriarchą kritikuojantis G. J. Sungaila lig šiol tarnavo vikaru Vilniaus Dievo Motinos Ėmimo į Dangų (Užmigimo) katedroje, buvo ortodoksų leidinio vyr. redaktorius. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.