Ukraina nusprendė nebesiekti susigrąžinti Lietuvoje apgyvendintų vaikų namų globotinių

Ukraina nusprendė nebesiekti susigrąžinti 43 Lietuvoje apgyvendintų vaikų namų „Perlinka“ globotinių, penktadienį pranešė šalies ambasada.

Ukraina nusprendė nebesiekti susigrąžinti Lietuvoje apgyvendintų vaikų namų globotinių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ukraina nusprendė nebesiekti susigrąžinti Lietuvoje apgyvendintų vaikų namų globotinių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2022, 12:41 PM

„Po bendrų diskusijų ir nuodugniai išnagrinėjus aplinkybes – Kirovohrado srities karinė administracija atšaukė leidimą grąžinti šiuos vaikus į mišraus tipo vaikų namus Ukrainoje“, – teigiama ambasados pareiškime.

„Tokiu būdu visi vaikų namuose gyvenantys vaikai liks Lietuvoje, kol Ukrainoje jiems bus užtikrintos saugesnės sąlygos. Ir toliau rūpinsimės vaikais ir atidžiai stebėsime situaciją kartu su atitinkamomis Lietuvos institucijomis, siekdami užtikrinti Ukrainos vaikų iš vaikų globos namų „Perlinka“ apsaugą ir gerovę“, – rašoma jame.

Prieš kelias dienas naujienų portalas citavo ambasados Lietuvoje trečiąjį sekretorių Andryjų Kolomietsą, pranešusį apie Ukrainos Vaiko teisių tarnybos sprendimus grąžinti vaikus į Oleksandrijos miestą.

Tačiau šįkart ambasada nurodė, jog Ukrainos konsulas atidžiai stebėjo vaikų padėtį, tai yra gyvenamąsias patalpas, sąlygas, mitybą, gydymo paslaugų užtikrinimą, švietimą.

„Lietuvos valdžios institucijoms ir atitinkamoms socialinėms tarnyboms bei savanorių organizacijoms pavyko užtikrinti saugias sąlygas, gerovės patalpas ir viską, kas reikalinga patogiam vaikų apgyvendinimui. Iškilę klausimai buvo nedelsiant apsvarstomi, siekiant išspręsti visas problemas, su kuriomis gali susidurti vaikai“, – teigiama pranešime.

Generalinė prokuratūra kovą yra pradėjusi tyrimą dėl galimos prekybos 43 vaikais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.