G. Nausėda su V. Zelenskiu aptarė tolesnę karinę pagalbą Ukrainai

Prezidentas Gitanas Nausėda su Ukrainos vadovu Volodymyru Zelenskiu aptarė tolesnę karinę pagalbą Ukrainai, pirmadienį pranešė Lietuvos Prezidentūra.

 V.Zelenskis ir G.Nausėda Kijeve.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 V.Zelenskis ir G.Nausėda Kijeve.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2022, 5:21 PM, atnaujinta Apr 18, 2022, 9:12 PM

Rusija tęsia savo agresiją – raketomis atakuojami didieji Ukrainos miestai, o Rytų Ukrainoje telkiamos vis gausesnės agresoriaus pajėgos. Ukrainiečiai didvyriškai kaunasi, tačiau jiems reikia nuolatinės karinės pagalbos – ginklų ir amunicijos“, – sakė Lietuvos vadovas.

Pasak pranešimo, Ukrainos prezidentas pasveikino Lietuvos prezidentą ir Lietuvos žmones Velykų proga ir padėkojo už pagalbą Ukrainai, jos žmonėms, Lietuvoje atsidūrusiems karo pabėgėliams.

Anot G. Nausėdos, V. Zelenskis paprašė perduoti sveikinimą ir „už paramą Ukrainos kariams, ginantiems Tėvynę nuo barbarų-naikintojų“.

„Tegu šios karo Velykos mus dar labiau įkvepia svetingumui, draugiškumui ir geriems darbams, kurie kartu su karine pagalba artina Ukrainos pergalę“, – feisbuke rašė G. Nausėda.

Vasario 24 dieną Rusija pradėjo karinę invaziją į Ukrainą. Per karo veiksmus Ukrainoje sugriauta daug civilių pastatų, iš rusų atkovotose teritorijose ukrainiečiai pranešė aptikę masines nužudytų civilių žmonių kapavietes, dalis jų buvo kankinti.

Jungtinių Tautų duomenimis, iš šalies dėl karo pasitraukė apie 5 mln. žmonių. Lietuvoje oficialiai registruota daugiau nei 45 tūkst. pabėgėlių iš Ukrainos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.