A. Bilotaitė: vis daugiau žmonių kuriantis regionuose, būtina spręsti kylančias problemas

Vis daugiau žmonių iš didmiesčių keliasi į regionus, tad kokybiškų viešųjų paslaugų poreikis vis augs, sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2022, 12:49 PM

Ji trečiadienį dalyvavo Lietuvos savivaldybių asociacijos atstovų suvažiavime.

„Vis daugiau žmonių renkasi gyventi ne didmiesčiuose. Į regionus keliasi iš emigracijos grįžę lietuviai, atvyksta ukrainiečiai. Ateityje migruojančiųjų į mūsų šalį gyventi ir dirbti tik daugės. Turime visaip padėti šiems žmonėms, nes jie augina ir stiprina Lietuvą“, – renginyje sakė ministrė.

Ministrės teigimu, tai patvirtina statistika – 2020 metais išduotų leidimų statyti būstus skaičius septyniuose mažesniuose Lietuvos regionuose išaugo 44 proc., o pernai – 13 proc.

Pasak jos, tai rodo, kad kokybiškų viešųjų paslaugų poreikis regionuose vis labiau augs, todėl būtina jau dabar spręsti tas problemas, kurios trukdo žmonėms sėkmingai įsikurti atokiau nuo didžiųjų miestų.

„Pastarieji metai, pateikę mums rimtų išbandymų, patvirtino, kad nėra nei dviejų, nei dvidešimties lietuvių, kad yra viena šalis, o žmonės, kad ir kur jie gyventų – Vilniuje ar Plungėje, nori tų pačių dalykų. Taigi mūsų visų užduotis – padėti tuos poreikius ir lūkesčius išpildyti“, – sakė A. Bilotaitė.

Karas Ukrainoje, jos teigimu, paskatino atkreipti dėmesį į apleistą civilinės saugos sritį ir imtis neatidėliotinų veiksmų. A. Bilotaitė akcentavo, kad civilinė gyventojų sauga ir pasirengimas grėsmėms yra bendra Vidaus reikalų ministerijos ir savivaldos atsakomybė.

Įgyvendindama regionų politikos tikslus Vyriausybė yra numačiusi mažinti biurokratiją ir atsisakyti perteklinių procedūrų. Taip siekiama paspartinti teritorijų vystymą ir ekonomikos plėtrą, suteikti vietos valdžiai daugiau laisvės priimant sprendimus. 

Ministrės teigimu, būtina rasti būdų ir sprendžiant savivaldos problemas labiau įtraukti nevyriausybines organizacijas. Senstant visuomenei, didėjant imigracijos srautams, nevyriausybinių organizacijų pagalba, anot A. Bilotaitės, bus vis svarbesnė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.