A. Anušauskas: esame pasiryžę prisidėti prie ilgalaikio Ukrainos pajėgų stiprinimo

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas po JAV inicijuoto sąjungininkų pasitarimo Vokietijoje sako, kad Vakarai yra pasiruošę prisidėti prie ilgalaikio Ukrainos ginkluotųjų pajėgų stiprinimo.

A. Anušauskas: esame pasiryžę prisidėti prie ilgalaikio Ukrainos pajėgų stiprinimo.<br>T.Bauro nuotr.
A. Anušauskas: esame pasiryžę prisidėti prie ilgalaikio Ukrainos pajėgų stiprinimo.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2022, 5:50 PM

„Sunku tikėtis greitos šio karo pabaigos, todėl esame pasiryžę visokeriopai prisidėti prie ilgalaikio Ukrainos ginkluotųjų pajėgų stiprinimo. Kartu turime parengti Ukrainos karinio atstatymo programą, užtikrinti perginklavimą ir efektyviai atliepti pagrindinius šalies poreikius“, – teigė A. Anušauskas.

Krašto apsaugos ministras antradienį Vokietijoje esančioje JAV karinėje bazėje Ramšteine dalyvavo pasitarime dėl Ukrainos karinių pajėgumų stiprinimo ir ilgalaikių šalies saugumo poreikių.

Buvo aptarta, kaip geriausia stiprinti Rusijos agresiją patiriančios Ukrainos karinius pajėgumus šiuo metu, o taip pat – karui pasibaigus. Pasak A. Anušausko, Lietuva iš savo sandėlių atiduoda Ukrainai viską, ką gali.

„Lietuva pirmąją paramą ginkluote suteikė dar prieš karo pradžią – perdavėme „Stinger“ sistemas ir iki karo spėjome apmokyti jomis naudotis. Prasidėjus karui, Ukrainą Lietuvos karinė parama pasiekė jau trečiąją dieną. Šiuo metu Lietuvos karinė parama siekia 100 mln. eurų“, – pranešime cituojamas ministras.

A. Anušauskas akcentavo, kad Lietuva ne tik tiekia Ukrainai karinę paramą, bet nuo 2017-ųjų iki pat karo pradžios vykdė ir karinę mokymo misiją Ukrainoje, kuri faktiškai jau atnaujinta nauja forma – Ukrainos kariai Lietuvoje mokomi naudotis vakarietiška ginkluote. Ministras pakvietė prie šių mokymų prisijungti ir sąjungininkų instruktorius.

Tarp į susitikimą pakviestųjų šalių yra ne tik JAV sąjungininkės Europoje, bet ir Australija bei Japonija, kurios baiminasi, kad Rusijos pergalė Ukrainoje taptų precedentu ir paskatintų Kinijos teritorines ambicijas.

Prieš NATO atstovų susitikimą dėl tolesnio ginkluotės siuntimo į karo draskomą Ukrainą Maskva įspėjo apie „realią“ Trečiojo pasaulinio karo grėsmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.