A. Bilotaitė ragina Kalvarijos savivaldybę greičiau paskirti administracijos direktorių

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė Kalvarijos savivaldybę paragino kuo greičiau paskirti administracijos direktorių, kad būtų išvengta tiesioginio valdymo savivaldybės teritorijoje, antradienį pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 26, 2022, 12:52 PM

Šį klausimą A. Bilotaitė aptarė susitikusi su Kalvarijos savivaldybės meru Vincu Plikaičiu, valdančiosios daugumos ir opozicijos atstovais bei Vyriausybės atstovu.

„Matome, kad Kalvarijos savivaldybės tarybos veiklai trūksta politinio konsensuso, gebėjimo per įstatyme nustatytą terminą priimti būtinus sprendimus ir paskirti administracijos direktorių. Tokia Kalvarijos savivaldybėje susiklosčiusi situacija yra niekam nenaudinga, o tiesioginis valdymas savivaldybėje – tai kraštutinė priemonė“, – antradienį paskelbtame pranešime sakė ministrė.

Politinė krizė Kalvarijoje prasidėjo vasario 17 dieną tarybai iš pareigų atleidus administracijos direktorių Kęstą Spūdį. Jis buvo atleistas po konflikto su vienu tarybos narių.

Laikinai eiti administracijos vadovo pareigas tada buvo paskirtas Karolis Babeckas, tačiau ir jis buvo atleistas balandžio 6 dieną.

Kalvarijos savivaldybės taryba iki šiol nėra paskyrusi jam pamainos.

Ministrės A. Bilotaitės teigimu, politikai turi elgtis atsakingai prieš rinkėjus ir susitarti dėl Kalvarijos savivaldybės administracijos direktoriaus paskyrimo.

Vidaus reikalų ministerijoje susirinkę oponentai sutarė išnaudoti paskutinę galimybę – iki balandžio 29 dienos rasti kompromisinius sprendimus ir išvengti tiesioginio valdymo, teigiama pranešime.

Įstatymas numato, kad tiesioginis valdymas savivaldybėje gali būti įvedamas administracijos direktoriaus nepaskyrus per du mėnesius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.