G. Landsbergis: Europa privalo vieningai ir griežtai reaguoti į Rusijos energetinį šantažą

Į Rusijos sprendimą nuo trečiadienio nutraukti dujų tiekimą Lenkijai ir Bulgarijai Europos Sąjunga (ES) privalo reaguoti tvirtai ir vieningai, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2022, 5:30 PM

Ministras ragina ES valstybes nepasiduoti Kremliaus šantažui ir už dujas neatsiskaityti rubliais bei dar kartą kviečia sankcionuoti rusiškos naftos bei gamtinių dujų importą.

„Paskutinysis Rusijos mėginimas šantažuoti Europą, nutraukiant dujų tiekimą Lenkijai ir Bulgarijai, ES pasitiktas stipriu ir vieningu atsaku. Jokių mokėjimų rubliais ir ryžtingas sankcijų naftai bei dujoms planas“, – savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje rašė G. Landsbergis.

„Vienybė ir solidarumas turi būti išlaikyti“, – pabrėžė jis.

ELTA primena, kad Rusijos energetikos milžinė „Gazprom“ trečiadienį pranešė sustabdžiusi visus dujų tiekimus Lenkijai ir labai nuo jų priklausomai Bulgarijai, negavusi iš dviejų Europos Sąjungos narių mokėjimo rubliais.

Prezidentas Vladimiras Putinas praėjusį mėnesį pareiškė, kad Rusija priims atsiskaitymus už tiekimus tik savo nacionaline valiuta, pirkėjų reikalaujama sukurti sąskaitas rubliais, kitaip „čiaupai“ bus užsukti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?