G. Nausėdos patarėjas: nepaprastoji padėtis greičiausiai bus pratęsta ir liepą

Nepaprastoji padėtis Lietuvoje turėtų likti tol, kol esmingai nepasikeis saugumo situacija, tikėtina, kad ji toliau tęsis ir nuo liepos, sako prezidento vyriausiasis patarėjas Kęstutis Budrys.

Nacionalinio saugumo grupės vadovas Kęstutis Budrys.<br>T.Bauro nuotr.
Nacionalinio saugumo grupės vadovas Kęstutis Budrys.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2022, 9:15 AM

„Kol esmingai nepasikeis sąlygos regione, tol mes tikrai turėtumėme išlaikyti šias priemones. Sąlygos regione – tai ne tik tai, kas susiję su Ukraina, taip pat tai, kas susiję su procesais Kaliningrade, Baltarusijoje. Kaip žinia, ir Baltarusijos pusėje yra paskelbtos pratybos – neeilinis pajėgų patikrinimas, yra tam tikras bruzdėjimas prie mūsų sienų“, – Žinių radijui antradienį kalbėjo Gitano Nausėdos patarėjas nacionalinio saugumo klausimais.

„Bent jau šitoje artimiausioje perspektyvoje iki liepos mėnesio mes išliksime panašiose sąlygose, o po to bus matyti. Tikėtina, kad tos sąlygos esmingai nepasikeis ir turėsime prasitęsti“, – pridūrė jis.

Anot K. Budrio, nepaprastoji padėtis leidžia į viską reaguoti jautriau, operatyviau, užkirsti kelią galimoms provokacijoms, kovoti su propaganda, kibernetinėmis atakomis. Patarėjas pabrėžė, kad nepaprastoji padėtis galima, kai kyla grėsmių Lietuvos konstitucinei santvarkai, o jos nesumažėjo.

„Kai kalbame apie konstitucinei santvarkai kylančias grėsmes, turime omenyje Rusiją, Baltarusiją ir, tam tikrais atvejais – Kiniją (...), koks yra arsenalas priemonių, tai mes matome jį suintensyvėjusį“, – tvirtino K. Budrys.

„Priemonė veikia, žalos nesukelia, mūsų pilietinių, konstitucinių laisvių ir teisių nesuvaržo esmingai“, – pabrėžė jis.

Nepaprastoji padėtis, įvesta prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, šiuo metu Lietuvoje galioja iki birželio 29-osios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.