Vilniuje prie Baltojo tilto atsiras Tolerancijos gatvė

Vilniuje prie Baltojo tilto atsiras Tolerancijos gatvė.

Baltasis tiltas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Baltasis tiltas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2022, 2:59 PM

Trečiadienį savivaldybės tarybos sprendimu Tolerancijos pavadinimas suteiktas gatvelei, vedančiai nuo Upės gatvės link Baltojo tilto. Ši gatvė driekiasi pro paplūdimio tinklinio aikštyną, riedlenčių ir riedučių parką link Baltojo tilto.

Valdančiosios Laisvės partijos atstovas taryboje Vincas Jurgutis sakė, kad tai yra „fantastinė naujiena“.

Vilnius per 12 metų padarė tokį pokytį, kai LGBT eitynės buvo nugrūstos į Upės gatvę. Šiuo metu šalia Upės gatvės prie Baltojo tilto atsiranda Tolerancijos gatvė, ji mus paskatins prisiminti būti tolerantiškais, tuo pačiu ir primins apie tuos gūdžius laikus, apie pokytį, kurį visuomenėje turime“, – teigė V. Jurgutis.

Valdančiosios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos atstovas taryboje Zbignievas Maciejevskis vylėsi, kad šis pavadinimas žymės ne tik toleranciją LGBT bendruomenei, bet ir tautinėms mažumoms.

„Aš noriu padėkoti nuo tautinių mažumų už Tolerancijos gatvės pavadinimą. Ačiū, broliai lietuviai, kad tolerantiški esate ir būsite ateityje!“ – sakė Z. Maciejevskis.

Sprendimo išvakarėse minėta Tarptautinė dieną prieš homofobiją, transfobiją ir bifobiją. Pasak savivaldybės, šią dieną Europos Sąjunga „dar kartą patvirtino įsipareigojimą gerbti, saugoti ir išpildyti lesbiečių, gėjų, biseksualių, translyčių ir interseksualių asmenų visapusišką ir lygų naudojimąsi žmogaus teisėmis“.

Birželio 4-ąją Vilniuje vyks „Baltic Pride“ eitynės „Už lygybę ir taiką!“, rengiama konferencija „Atviri miestai“, o iškart po eitynių, Baltojo tilto pievoje netoli Tolerancijos gatvės vyks „Proud Cities“ koncertas. 

Taryba trečiadienį taip pat suteikė Lietuvos miestų – Mažeikių, Elektrėnų, Plungės – pavadinimus bevardėms gatvėms Panerių seniūnijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.