A. Bilotaitė: dėl darbuotojų galimai patirto mobingo VRM organizuoja tyrimą

Dėl Vidaus reikalų ministerijos (VRM) darbuotojų galimai patirto mobingo organizuojamas vidinis tyrimas, antradienį pranešė ministrė Agnė Bilotaitė.

Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2022, 10:51 AM

„Šita situacija yra vertinama. Mano pavedimu organizuojamas tyrimas šiuo metu Korupcijos prevencijos ir tyrimų skyriuje. Išsiaiškinsime situaciją ir darysime sprendimus pagal tai“, – BNS sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė. 

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) darbuotojai skundžiasi dėl dviejų vadovių vykdomo psichologinio smurto, iš darbo per daugiau nei metus išėjo daugiau kaip 20 žmonių. 

Anonimiškame darbuotojų laiške teigiama, kad jie nebegali taikstytis su viceministrės Sigitos Ščajevienės ir ministerijos vyresniosios patarėjos Jūros Ivonaitytės mobingu prieš ministerijos darbuotojus.

Apie laišką antradienį paskelbė portalas delfi.lt.

Ministrės A. Bilotaitės teigimu, „kartais žmonės ima painioti reiklumą su kažkokiu tai psichologiniu spaudimu“. 

„Kalbant apie visą situaciją reikia pasakyti, kad, matyt, ilgą laiką buvo orientuojamasi daugiau į patį procesą, ne į rezultatą. Tai čia yra viena, bet tai būdinga visai valstybės tarnybai. Na, o kalbant apie tai, kad vienu metu trys krizės, reformos – žinoma, kad yra reiklumas. Reiklumas rezultatui“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

Anot darbuotojų skundo, vos pradėjusi dirbti viceministrė S. Ščajevienė ir ministerijos patarėja J. Ivonaitytė ne kartą pareiškė, kad ministerijos darbuotojai yra labai žemos kompetencijos, negeba parengti pasiūlymų valstybės tarnybos reformai.

Ministerijos Strateginės komunikacijos skyrius nurodė, kad vadovybė nėra gavusi oficialių darbuotojų skundų dėl nederamo ministerijos padalinių vadovų elgesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.