A. Bilotaitė tvirtina, kad fizinis barjeras padėjo nepraleisti 9 tūkst. nelegalių migrantų: opozicijai įdomu, ar keisis statinio kaina

Antradienį Seime valdantieji pristatys kokia yra situacija statant fizinį barjerą Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje. Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pažymi, kad praėjusiais metais pradėtas statyti barjeras pasiteisino. Jos teigimu, tai buvo viena iš priemonių, neleidusių į šalį iš Baltarusijos neteisėtai patekti 9 tūkst. migrantų.

Pasienis.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Pasienis.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-24 10:16

„Fizinis barjeras tikrai pasiteisino. Jeigu kalbėtume apie neteisėtos migracijos prevenciją – (...) tai šiandien galime sakyt, kad daugiau nei 9000 neteisėtų migrantų buvo neįleisti“, – LRT radijui sakė ministrė.

Su šio statinio nauda ir svarba sutinka ir opozicijai priklausančių socialdemokratų atstovas Algirdas Sysas. Visgi, pažymi politikas, jis valdantiesiems turės klausimų – pirmiausiai, kaip statomo barjero situaciją pakoreguos išaugusios metalų kainos.

„Turbūt visi girdėjo apie kylančias kainas, ypač metalų, o ši tvora yra būtent metalinė, tai klausimas yra ar nepabrangs projektas. Nes berods 152 mln. buvo suplanuoti, tai kaip tai keis situaciją finansiniu požiūriu“,– svarstė A. Sysas.

„Jeigu viskas pabrangsta, tai mes turime žinoti, kokia bus tvoros kaina: ar bus 152 mln., ar 200 mln., ar kažkas panašaus“, – pridūrė socialdemokratas.

Maždaug 500 kilometrų ilgio fizinį barjerą pasienyje su Baltarusija ketinama įrengtas iki rugsėjo. Tam skirta 152 mln. eurų. Bendras Lietuvos sienos su Baltarusija ilgis yra 679 kilometrai. Už projektą atsakinga energetikos grupė „Epso-G“.

Nuo pernai, Baltarusijos režimui suorganizavus migrantų srautus, į Lietuvą neteisėtai pateko daigiau nei 4,2 tūkst. užsieniečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.