VRM darbuotojai skundžiasi dėl psichologinio smurto, ministerija jiems atkerta sava versija

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) darbuotojai skundžiasi dėl dviejų vadovių vykdomo psichologinio smurto, iš darbo per daugiau nei metus išėjo daugiau nei 20 žmonių, antradienį rašo naujienų portalas delfi.lt.

Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 24, 2022, 8:17 AM

Anonimiškame darbuotojų laiške teigiama, kad jie nebegali taikstytis su viceministrės Sigitos Ščajevienės ir ministerijos vyresniosios patarėjos Jūros Ivonaitytės mobingu prieš ministerijos darbuotojus.

„VRM jau daugiau nei metus vyksta susidorojimas ir psichologinis smurtas prieš darbuotojus, dirbančius ilgiau nei 10 metų įstaigoje“, – teigiama laiške.

Anot skundo, vos pradėjusi dirbti viceministrė S. Ščajevienė ir ministerijos patarėja J. Ivonaitytė ne kartą pareiškė, kad ministerijos darbuotojai yra labai žemos kompetencijos, negeba parengti pasiūlymų valstybės tarnybos reformai.

Ministerijos Strateginės komunikacijos skyrius nurodė, kad vadovybė nėra gavusi oficialių darbuotojų skundų dėl nederamo ministerijos padalinių vadovų elgesio, tačiau, reaguojant į pateiktą informaciją, VRM Korupcijos ir vidaus tyrimų skyriui bus pavesta išsiaiškinti aplinkybes ir pateikti rekomendacijas.

Anot ministerijos, „rotacija viešajame sektoriuje yra ganėtinai paplitusi ir su darbuotojų kaita susiduria dauguma viešojo sektoriaus įstaigų“, o viceministrė S. Ščajevienė yra reikli vadovė, tačiau visos politinės komandos bendravimas su ministerijos darbuotojais yra dalykiškas ir pagarbus – su visais darbuotojais vyksta reguliarūs grupiniai ir asmeniniai pokalbiai.

„Tačiau pastebima, kad kartais vadovų reiklumas darbo kokybei bei rezultatui dar painiojamas su mobingu. Taip greičiausiai nutiko ir skundo autoriams“, – nurodė Strateginės komunikacijos skyrius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.