VSAT į Baltarusiją apgręžė 42 neteisėtus migrantus, nuo metų pradžios – 1740

Pirmadienį pasieniečiai į Lietuvą neįleido 42 neteisėtų migrantų, kurie neleistinose vietose brovėsi iš Baltarusijos. Iš jos į Latviją praėjusią parą nebandė patekti nė vienas toks užsienietis. Į Lenkiją sekmadienį sieną iš Baltarusijos neteisėtai kirsti norėjo 8 atėjūnai.

Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-24 09:01

Sekmadienį ir šeštadienį VSAT užkirto kelią į Lietuvą iš Baltarusijos patekti po 7 migrantus, penktadienį – 22, ketvirtadienį – 13. Trečiadienį Lietuvos pasieniečiai tokių atvejų nefiksavo, o antradienį neįleista 14 asmenų.

Profesionaliai migrantų krizės metu veikiantys bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelnę pasieniečiai iš viso šiemet neįsileido 1740 iš Baltarusijos į Lietuvą bandžiusių patekti perėjūnų.

Susiruošusiųjų šiemet iš Baltarusijos draudžiamose vietose kirsti sieną į Latviją yra 2633. Neįleistųjų į Lenkiją yra 4956 (be pirmadienio duomenų).

Pernai nuo rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą iš Baltarusijos nepateko 8106.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.