Vyriausybė pritarė Rūdninkų karinio poligono įkūrimui

Vyriausybė pritarė Krašto apsaugos ministerijos parengtam projektui, kuriuo siekiama įgyvendinti balandžio viduryje priimtą Rūdninkų karinio poligono įstatymą ir įkurti karinį poligoną, skirtą Lietuvos kariuomenės uždaviniams įgyvendinti.

Vyriausybė pritarė Rūdninkų karinio poligono įkūrimui.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vyriausybė pritarė Rūdninkų karinio poligono įkūrimui.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-25 15:02

Projekte nurodoma, kad Seimas jau nustatė poligono teritorijos ribas ir jos suformavimą, žemės, reikalingos poligonui įkurti, paėmimą visuomenės poreikiams ir tam būtinas procedūras. Taip pat nuspręsta ir dėl statinių ir įrenginių poligono teritorijoje statybos bei jų įrengimo.

Šiuo metu Lietuvos kariuomenė naudoja Pabradės, Ruklos-Gaižiūnų, Kazlų Rūdos, Kairių, Garliavos ir Pagudonės karinius poligonus.

Projektu nustatoma, kad Lietuvos kariuomenė naudojasi Krašto apsaugos ministerijai patikėjimo teise perduota valstybine 16930 hektarų žeme.

Taip pat nustatoma, kad miškų urėdija naudojasi valstybinėje žemėje esančiu nenukirstu mišku ir iš jo pagaminta mediena. ELTA primena, kad KAM dar 2021-ųjų pradžioje paskelbė atšaukianti praėjusios Vyriausybės Vakarų Lietuvoje suplanuoto poligono statybas. Šiam kariniam objektui buvo numatyta teritorija, apimanti Telšių, Akmenės, Mažeikių rajonų teritorijas. Su tokiu planu nebuvo supažindinti nei vietos gyventojai, nei žemės ir miškų savininkai. Kaip tuomet teigė ministerijos atstovai, dėl kitos poligono statybų vietos bus sprendžiama po naujos studijos.

Apie naująjį poligono statybos projektą pradėta kalbėti po Rusijos invazijos į Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.