Į Baltarusiją apgręžta 11 neteisėtų migrantų, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną

Ketvirtadienį Lietuvos pasieniečiai apgręžė 11 neleistinose vietose į šalį bandžiusių patekti migrantų. Mėginimų patekti į Latviją praėjusią parą vėl nefiksuota, o Lenkijos pareigūnai į savo šalies teritoriją neįleido 18 atėjūnų.

Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2022, 9:05 AM

Trečiadienį Lietuvos pasieniečiai užkirto kelią į šalį nelegaliai atvykti taip pat 11 migrantų, antradienį – 15. Pirmadienį neleistinose vietose iš Baltarusijos brautis mėgino 42 asmenys, sekmadienį ir šeštadienį – po 7, penktadienį – 22.

Ketvirtadienį VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės ribose sustabdė Lenkijos link važiavusį lengvąjį automobilį. Lenkijoje registruotą transporto priemonę vairavęs Baltarusijos pilietis gabeno tris vyrus be dokumentų. Pirminiais duomenimis, tai – Afganistano piliečiai. Aiškinamasi, kaip šie užsieniečiai pateko į Lietuvą. Patikros metu pasieniečiams taip pat įtarimų sukėlė baltarusiškas vairuotojo pažymėjimas. Manoma, kad tai – visiška klastotė. Baltarusis po apklausos uždarytas į areštinę, o automobilio keleiviai laikinai apgyvendinti viename iš VSAT objektų.

Dėl neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną bei disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Profesionaliai migrantų krizės metu veikiantys bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelnę pasieniečiai iš viso šiemet neįsileido 1777 iš Baltarusijos į Lietuvą bandžiusių patekti perėjūnų.

Susiruošusiųjų šiemet iš Baltarusijos draudžiamose vietose kirsti sieną į Latviją yra 2633. Neįleistųjų į Lenkiją skaičius yra 5021 (be ketvirtadienio duomenų).

Pernai nuo rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą iš Baltarusijos nepateko 8106.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.