A. Anušauskas paaiškino „Bayraktaro“ perdavimo Ukrainai procedūrą: dronas pirmiausiai bus atvežtas į Lietuvą

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas paaiškino procedūrą, kaip Ukrainai bus perduotas už Lietuvos žmonių suaukotus pinigus nupirktas kovinis dronas „Bayraktar“. Ministras tvirtino, kad dar prieš droną perduodant Ukrainai, ginklas bus atgabentas į Lietuvą ir veikiausiai parodytas žmonėms.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.<br>M.Morkevičiaus nuotr.
Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.<br>M.Morkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-31 10:56

„Tai yra visuomenės pinigais perkamas daiktas, žinoma, kad paviešinsime“, – žurnalistams sakė A. Anušauskas.

Ministro teigimu, pirmiausiai bus pasirašytos sutartys dėl drono „Bayraktar“ įsigijimo. Kaip tik į Turkiją tartis dėl kovinio drono pirkimo antradienį išvyko krašto apsaugos viceministras Vilius Semeška.

„Dabar yra pasirašomos preliminarios sutartys. Tada žinosime komplektaciją ir kokiu tempu bus pagaminta. Tai vienas dalykas. O paskui vyks pristatymo į Ukrainą procesas, nes „Bayraktaras“, taip jau yra, pagal mūsų įstatymus atkeliaus į Lietuvą, nes visuomenės surinktos lėšos yra panaudojamos tokiu būdu: mes sudarome sutartį su lėšų rinkėju, su gamintoju ir Krašto apsaugos ministerija, kaip pirminis naudos gavėjas. Tada lėšos pervedamos gamintojui, gamintojas produkciją pristato į Krašto apsaugos ministeriją, tada priimamas Vyriausybės sprendimas perduoti visą šią įrangą Ukrainai kaip paramą. Tada viskas keliauja į Ukrainą“, – būsimą drono įsigijimo ir perdavimo Ukrainai procedūrą paaiškino A. Anušauskas.

Ministro teigimu, kol kas sunku pasakyti, kiek laiko šios procedūros užtruks. Jo teigimu, tai turėtų paaiškėti artimiausiu metu.

„Viskas priklausys nuo gamintojo atsakymo. Gal per artimiausią dieną ar dvi jį turėsime“, – apibendrino ministras.

ELTA primena, kad visuomenininkas Andrius Tapinas inicijavo paramos Ukrainai akciją, kurios tikslas buvo surinkti 5 mln. eurų koviniam dronui „Bayraktar“ įsigyti. Šios lėšos buvo surinktas per tris dienas. Kovinį droną „Bayraktar“ ketinama padovanoti nuo Rusijos agresijos besiginančiai Ukrainai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.