A. Skaisgirytė: prezidentas visiškai remia visuomeninę iniciatyvą pirkti kovinį droną „Bayraktar“

Prezidentas Gitanas Nausėda visiškai remia visuomenininko Andriaus Tapino iniciatyvą, kurios metu buvo surinkti 5 mln. eurų koviniam dronui „Bayraktar“ pirkti. Šį kovinį droną ketinama padovanoti nuo Rusijos agresijos besiginančiai Ukrainai.

Andrisu Tapinas ir Gitanas Nausėda.<br>Lrytas.lt koliažas
Andrisu Tapinas ir Gitanas Nausėda.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-31 10:04

„Tai yra graži pilietinė iniciatyva paremti Ukrainą. Reikia pažymėti, kad nuo pat Rusijos agresijos pradžios Ukrainoje Lietuvos žmonės labai solidariai rėmė Ukrainą ir priimdami karo pabėgėlius savo namuose, rinkdami lėšas nevyriausybinėms organizacijoms, kurios remia Ukrainą. Viena iš tokių organizacijų yra Mėlyna/Geltona“, – „Žinių radijui“ sakė prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė.

Prezidento patarėja teigia, kad ši parama, pagalba rodo, kad lietuviams rūpi, kaip baigsis karas Ukrainoje.

„Mes nesame neutralūs šio karo atžvilgiu, mes norime, kad Ukraina jį laimėtų. Todėl kiekviena tokia iniciatyva yra sveikintina ir prezidentas visiškai ją remia“, – pabrėžė A. Skaisgirytė.

Reikiami 5 mln. eurų „Bayraktar“ įsigyti buvo surinkti per 3 dienas. Į Turkiją tartis dėl kovinio drono pirkimo antradienį išvyksta krašto apsaugos viceministras Vilius Semeška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.