„Baltic Pride“ eitynių metu Katedros aikštėje bus meldžiamasi už krikščioniškas vertybes

LGBTIQ bendruomenės šeštadienį organizuojamų „Baltic Pride“ eitynių metu Vilniaus savivaldybė išdavė leidimą Katedros aikštėje organizuoti susirinkimą, kurio metu bus meldžiamasi už krikščioniškas vertybes.

 „Baltic Pride“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 „Baltic Pride“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2022, 3:15 PM

„Rytojui yra suderintas leidimas susirinkimui „Vieša malda ir giesmės“ Katedros aikštėje, kuriame planuoja dalyvauti iki 50 žmonių. Organizatoriai nurodo, kad susirinkimo metu bus meldžiamasi už krikščioniškas vertybes“, – Eltai teigė savivaldybės atstovas Paulius Vaitekėnas.

Šį renginį organizuoja katalikų pasauliečių judėjimas „Katalikų Tradicija“.

Pasak P. Vaitekėno, taip pat Vilniaus savivaldybė yra gavusi keletą netinkamai užpildytų pranešimų apie planuojamus susirinkimus, kuriuose dalyvių skaičius neviršys 15 asmenų.

„Paprašius pateikti tinkamai užpildytus prašymus, nurodant tokių susirinkimų organizatorių, prašymų daugiau negavome. Policiją informavome, kad esame sulaukę tokių prašymų“, – informavo Vilniaus savivaldybės atstovas.

ELTA primena, kad antradienį sostinėje prasidėjo „Baltic Pride“ renginių savaitė, kurią šeštadienį vainikuos eitynės už lygybę ir taiką. Kūrybinės dirbtuvės, diskusijos, parodos, edukacinės veiklos – Vilnius, išreikšdamas palaikymą, LGBTIQ bendruomenę sveikina pasipuošęs vaivorykštės spalvomis.

Vilniuje savaitę vyksiančiuose „Baltic Pride“ renginiuose tikimasi sulaukti apie 10 tūkst. dalyvių.

Renginio metu budės sustiprintos policijos pajėgos, policijos pareigūnai pasilieka galimybę neįleisti į renginio teritoriją riziką viešajai tvarkai keliančius asmenis, tikrinti jų daiktus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų