V. Jukna apie ministrą K. Navicką: daugiau buvo orientuojamasi į aplinkosauginius reikalavimus

Seimo Darbo partijos frakcijos narys Vigilijus Jukna pasigedo žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko glaudesnio bendravimo su žemdirbiais, didesnio įsiklausymo socialinių partnerių, atskirų ūkininkų, mokslininkų, politikų nuomonės.

Vigilijus Jukna<br>T.Bauro nuotr.
Vigilijus Jukna<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-07 11:37

„Esminiai klausimai ministrui yra išdėstyti interpeliacijos tekste. Šiandien ministras pateiks atsakymus“,- apie antradienį parlamente numatytą interpeliaciją žemės ūkio ministrui K. Navickui Seime žurnalistams sakė V. Jukna.

Jo nuomone, ministras stengėsi spręsti kai kurias problemas, bet jo pastangos nebuvo pakankamos.

„Šiek tiek buvo pastangų spręsti problemas, bet jos nebuvo pakankamos. Tikrai nuo pat pirmos dienos, pradėjus dirbti šiai Vyriausybei, visada kalbėjau, kad reikia didesnį dėmesį skirti gamybos skatinimui. Deja, pasigedau to požiūrio, kalbant apie apsirūpinimą savos gamybos maistu, daugiau buvo orientuojamasi į aplinkosauginius reikalavimus ir jų didinimą. Mano manymu, dėmesio pritrūko gamybos skatinimui“,- sakė V. Jukna.

Antradienį parlamente numatyta interpeliacija žemės ūkio ministrui K. Navickui, kurią inicijavo Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“. Ją pasirašė 56 Seimo nariai.

Ministras kaltinamas vangumu sprendžiant įsisenėjusias žemės ūkio problemas bei ieškant, kaip padėti įtampą dėl sudėtingos situacijos trąšų ir kitose žemės ūkio rinkose išgyvenantiems ūkininkams ir maisto gamintojams.

Pats K. Navickas tikina, kad interpeliacija inicijuojama politiniais motyvais, jį palaiko dalis ūkininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.