Naujausias institucijų vertinimas: išaugo pasitikėjimas žiniasklaida, kitų institucijų – nepakito

Gegužės mėnesį vykusios apklausos duomenimis, per pastarąjį mėnesį 3 procentiniais punktais pagerėjo Lietuvos žiniasklaidos vertinimas, o kitų institucijų vertinimai nepakito.

Žiniasklaida.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žiniasklaida.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žiniasklaida.<br>V.Skaraičio nuotr.
Žiniasklaida.<br>V.Skaraičio nuotr.
Žiniasklaida.<br>V.Skaraičio nuotr.
Žiniasklaida.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 11, 2022, 11:21 AM

Kaip rodo ELTA užsakymu gegužės 16 – 28 dienomis atlikta rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“ apklausa, lyginant su balandžio mėnesiu, Lietuvos žiniasklaida pasitikinčių gyventojų dalis padidėjo 3 procentiniais punktais. Pusė apklaustų gyventojų nepasitiki Lietuvos žiniasklaida ir kiek mažiau nei pusė ja pasitiki (46 proc. pasitiki ir 50 proc. nepasitiki). Likusieji 4 proc. atsakė neturį nuomonės.

Gegužės mėnesį vykusi apklausa parodė, kad apklausti 18 metų ir vyresni Lietuvos gyventojai labiau pasitiki šiomis 3 institucijomis: Bažnyčia (66 proc. pasitiki ir 22 proc. nepasitiki), Prezidento institucija (64 proc. pasitiki ir 29 proc. nepasitiki) bei savivaldybėmis (58 proc. pasitiki ir 35 proc. nepasitiki).

Lietuvos Vyriausybe pasitiki kas trečias ir nepasitiki šeši iš dešimties (35 proc. pasitiki ir 61 proc. nepasitiki), o labiausiai gyventojai nepasitiki Lietuvos Seimu, kuriuo nepasitiki trys iš keturių suaugusių šalies gyventojų (23 proc. pasitiki ir 74 proc. nepasitiki).

Apklausa vyko 2022 m. gegužės 16 – 28 dienomis. Tyrimo metu asmeninio interviu būdu apklaustas 1021 Lietuvos gyventojas (18 metų ir vyresnis), apklausa vyko 118 atrankos taškų. Apklaustųjų sudėtis atitinka suaugusių Lietuvos gyventojų sudėtį pagal lytį, amžių, tautybę, gyvenvietės tipą. Apklaustų žmonių nuomonė rodo 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų nuomonę. Tyrimų rezultatų paklaida iki 3,1 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.