Informacinei erdvei ir tautinių bendrijų žiniasklaidai stiprinti skirta 500 tūkst. eurų

Lietuvos informacinei erdvei ir tautinių bendrijų žiniasklaidai stiprinti skirta 500 tūkst. eurų, trečiadienį pranešė Kultūros ministerija.

Žiniasklaida.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žiniasklaida.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-15 14:10

Tokiam Kultūros ministerijos prašymui trečiadienį pritarė Vyriausybė, lėšos dar šiais metais bus skirtos iš Vyriausybės rezervo.

„Karo akivaizdoje dar kartą įsitikinome, kokį didžiulį vaidmenį šiandien atlieka informacija, kaip lengvai ja manipuliuoja bei ją klastoja agresorius ir kaip svarbu tam sukurti patikimą atsvarą“, – sako kultūros ministras Simonas Kairys.

Anot jo, svarbu stiprinti Lietuvos informacinę erdvę ir žiniasklaidą tautinių mažumų kalbomis galvojant „apie Lietuvoje prieglobstį randančius karo pabėgėlius iš Ukrainos, savo veiklas čia perkeliančius Rusijos ir Baltarusijos režimo oponentus, taip pat – ir apie nuo seno mūsų šalyje gyvenančius tautinių mažumų atstovus, kuriems irgi ypač svarbi prieiga prie patikimos informacijos“.

Lietuvos bei ES institucijoms dėl Rusijos karo veiksmų Ukrainoje apribojus tam tikrų informacijos sklaidos kanalų rusų kalba prieinamumą, ypač išaugo poreikis gauti aktualią informaciją Lietuvoje gyvenančių tautinių mažumų kalbomis.

Pasak ministro, augantis rusakalbių skaitytojų srautas Lietuvos naujienų portaluose tai tik patvirtina.

Ministerijos teigimu, atskiro dėmesio reikalauja ir informacinės erdvės stiprinimas Lietuvos pasienio teritorijose, kuriose sudėtinga apriboti televizijos programų, perduodamų iš Rusijos ir Baltarusijos radijo stočių, priėmimą.

Siekiant mažinti minėtu būdu skleidžiamos informacijos neigiamą įtaką pasienio gyventojams, čia taip pat reikalingos atitinkamos priemonės, pavyzdžiui, alternatyvių informacijos šaltinių rusų ir kitomis tautinių bendrijų kalbomis pasiūla.

Vyriausybės sprendimu skirta 500 tūkst. eurų valstybės finansinė parama bus teikiama per Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondą tam rengiant atskirą konkursą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.