Tyrimas atskleidė: seksualinį priekabiavimą darbe patyrė penktadalis moterų, vyrų – triskart mažiau

Beveik kas penkta kada nors dirbusi moteris yra patyrusi seksualinį priekabiavimą darbe, rodo Statistikos departamento atliktas tyrimas.

Seksualinis priekabiavimas.<br>D.Umbraso nuotr.
Seksualinis priekabiavimas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-17 10:24

Jo duomenimis, su tuo susidūrė 19,1 proc. dirbusių moterų ir 6,6 proc. vyrų.

Daugiau nei pusė tokį elgesį patyrusių moterų apie tai kalbėjo su kolegomis ar vadovais, o du trečdaliai – su artimaisiais.

Vyrai buvo mažiau linkę su kitais asmenimis aptarti tokią savo patirtį: daugiau jei trečdalis jų apie tai kalbėjo su bendradarbiais, maždaug pusė – su artimaisiais.

Ir vyrai, ir moterys, patyrę seksualinį priekabiavimą, panašiai mano, kad tai nėra dažnas reiškinys. Taip teigė 50 proc. moterų ir 58 proc. vyrų.

Tyrimą Statistiko departamentas atliko pernai balandžio–rugsėjo mėnesiais.

Gyventojų saugumo statistinis tyrimas atliktas imčių metodu, tai yra iš Gyventojų registro buvo atsitiktinai atrinkta 10 tūkst. asmenų ir jiems pateikta anketa su klausimais. Į juos atsakė 5,5 tūkst. asmenų.

Lygių galimybių kontrolierės tarnyba pernai gavo du skundus dėl galimo seksualinio priekabiavimo. Vienu atveju skųsti veiksmai vyko darbo teisinių santykių srityje (skundas nebuvo tirtas, pareiškėjui nepateikus tyrimui reikalingų duomenų), kitu atveju – skundas perduotas nagrinėti teisėsaugos institucijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.