G. Nausėda telefonu kalbėjosi su V. Zelenskiu: davė pažadą Ukrainos prezidentui

Prezidentas Gitanas Nausėda Ukrainos vadovui Volodymyrui Zelenskiui pažadėjo tolesnę Lietuvos paramą Kijevui kare prieš Rusiją, taip pat Ukrainai siekiant Europos Sąjungos kandidatės statuso. 

G.Nausėda ir V.Zelenskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda ir V.Zelenskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda ir V.Zelenskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda ir V.Zelenskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda ir V.Zelenskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda ir V.Zelenskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-06-21 13:02, atnaujinta 2022-06-21 13:06

Prezidentūra informavo, kad antradienį G. Nausėda telefonu su V. Zelenskiu aptarė Rusijos karo Ukrainoje eigą, karinės paramos poreikį ir Europos Sąjungos (ES) šalies kandidatės statuso suteikimą Ukrainai.

Pasak Prezidentūros, Lietuvos vadovas akcentavo, kad Lietuva ir toliau visomis išgalėmis rems Ukrainą, ragins partnerius Vakaruose „nepasiduoti karo nuovargiui ir toliau aktyviai remti už laisvę ir savo šalies suverenitetą kovojančią ukrainiečių tautą“. Taip pat G. Nausėda siuntė ukrainiečiams Lietuvos žmonių palaikymą ir linkėjo stiprybės pabrėždamas, kad Lietuva kartu su Ukraina liks iki pergalės.

„Lietuva ir visi mūsų žmonės yra su Jumis ir kartu būsime iki pergalės. Jaučiame Jūsų skausmą ir gerbiame Jūsų pasišventimą kovai už laisvę. Darysime viską, kad Ukraina gautų reikiamą pagalbą ir laimėtų šį karą. Laisvos Ukrainos ateitis yra Europoje. Tikiu, kad niekam dėl to nekyla abejonių“, – sakė Lietuvos vadovas.

Kaip teigiama pranešime, G. Nausėda pabrėžė stiprų Lietuvos palaikymą Ukrainos siekiui tapti ES nare ir patikino V. Zelenskį, kad dės visas politines pastangas, kad procesas būtų pradėtas kuo greičiau.

Lietuvos vadovas teigė, kad šią savaitę Briuselyje vyksiantis Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikimas, kuriame bus sprendžiama dėl ES šalies kandidatės statuso suteikimo Ukrainai, yra „istorinė galimybė Europai aiškiai pasakyti, kad Ukrainos ateitis yra ES“.

Pasak prezidento, Europos Komisijos rekomendacija dėl šalies kandidatės statuso suteikimo Ukrainai padėjo pozityvų pagrindą EVT diskusijai Briuselyje.

Prezidentūros teigimu, Lietuvos ir Ukrainos lyderiai taip pat aptarė galimus Ukrainos grūdų eksporto kelius per ES teritoriją ir uostus.

V. Zelenskis padėkojo pirmajai poniai D. Nausėdienei ir Lietuvos žmonėms už iniciatyvą atidarant Ukrainos centrą Vilniuje ir pabrėžė, kad tai yra svarbus palaikymo ženklas ukrainiečiams.

čiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.