Hibridinė ataka tęsiasi toliau: per pastarąją parą pasienyje su Baltarusija apgręžta 20 migrantų

Per pastarąją parą pasienyje su Baltarusija pareigūnai apgręžė 20 neteisėtai į Lietuvą bandžiusių patekti migrantų, pirmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Hibridinė ataka tęsiasi toliau: per pastarąją parą pasienyje su Baltarusija apgręžta 20 migrantų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Hibridinė ataka tęsiasi toliau: per pastarąją parą pasienyje su Baltarusija apgręžta 20 migrantų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2022, 9:07 AM

Sekmadienį nefiksuotas nė vienas į Latviją neteisėtai bandęs patekti asmuo, Lenkijos pasieniečiai šeštadienį apgręžė 11 migrantų.

Iš viso nuo praėjusių metų rugpjūčio 3 dienos, kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų iš Baltarusijos į Lietuvą neįleista daugiau nei 10,3 tūkstančio.

Praėjusiais metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų.

Prieš metus kilusį migrantų iš Baltarusijos antplūdį Lietuva vadina Minsko režimo hibridine ataka.

Amnesty International“ kaltina Lietuvą diskriminuojant migrantus iš Artimųjų Rytų

Žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“ paskelbė, kad ukrainiečių pabėgėliai Lietuvoje sutinkami šiltai, o tuo metu pabėgėlių iš Artimųjų Rytų, kurie į šalį atvyko kirsdami sieną iš Baltarusijos, teisės ignoruojamos, praneša dpa.

Organizacija nustatė, remdamasi apklausomis dviejuose neteisėtų migrantų centruose Lietuvoje, kad pabėgėliai iš Irako ir Sirijos patiria „nehumanišką ir žeminantį elgesį bei neteisėtą grąžinimą į kilmės šalis“.

„Amnesty International“ taip pat kritikuoja Europos Sąjungą ignoruojant padėtį Lietuvoje, vienoje iš valstybių narių.

Vokiečių kalba publikuotoje ataskaitoje teigiama, kad Lietuvos valdžia tūkstančius žmonių mėnesių mėnesiais laiko apleistuose sulaikymo centruose su karine tvarka, kur migrantai patyrė kankinimus ir kitokį žeminantį elgesį.

Taip pat aiškinama, kad migrantams neužtikrinamos teisingos prieglobsčio procedūros siekiant, kad jie „savanoriškai“ grįžtų į kilmės šalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją