Karinėms oro pajėgoms vadovaus pulkininkas A. Matutis

Karinėms oro pajėgoms antradienį pradėjo vadovauti pulkininkas Antanas Matutis, pranešė Lietuvos kariuomenė.

 Lietuvos kariuomenės Karinėms oro pajėgoms pradėjo vadovauti pulkininkas A. Matutis.<br> KAM nuotr.  
 Lietuvos kariuomenės Karinėms oro pajėgoms pradėjo vadovauti pulkininkas A. Matutis.<br> KAM nuotr.  
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2022, 1:16 PM

Kaune, antrajame paieškos ir gelbėjimo poste Aleksote, vykusioje ceremonijoje A. Matutis pareigose pakeitė pulkininką Dainių Guzą, Karinėms oro pajėgoms vadovavusį paskutinius penkerius metus.

A. Matutis tarnybą pradėjo 1999 metais. Per savo tarnybos laiką vykdė įvairaus lygmens pareigas Karinėse oro pajėgose. Nuo 2017 metų vadovavo Aviacijos bazei.

Karininkas apdovanotas įvairaus lygmens krašto apsaugos sistemos apdovanojimais.

„Vadų pasikeitimas – iššūkis ir savotiškas jaudulys visiems. Išeinantis vadas atveria duris naujiems išbandymams ir naujoms patirtims, ateinantis vadas perima vadovavimą su tikslu tęsti pradėtus darbus ir įnešti kažką naujo. Galiausiai tai naujos viltys ir tam tikri pasikeitimai kariams“, – pranešime cituojamas kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys.

Ceremonijoje taip pat dalyvavo krašto apsaugos viceministras Žilvinas Tomkus, Lietuvos kariuomenės pajėgų ir valdybų vadai, Kauno įgulos ir karinių oro pajėgų struktūrinių vienetų vadai.

Pagrindinis oro pajėgų tikslas yra Lietuvos oro erdvės saugojimas. Stiprinant pajėgumus iš Norvegijos įsigytos vidutinio nuotolio oro gynybos „Nasams“ sistemos, iš JAV bus įsigyjami nauji oro erdvės stebėjimo radarai, dronų „Switchblade“ sistemos ir tęsiamas sraigtasparnių UH-60M įsigijimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.