Buvęs irkluotojas A. Duonėla vėl mina teismų slenksčius: šį kartą – dėl alimentų dukrai

Buvęs irkluotojas Alvydas Duonėla ir vėl mina teismų slenksčius, tačiau šįkart ne dėl padaryto nusikaltimo, o dėl dukrai nemokamų alimentų.

Alvydas Duonėla<br>D.Umbraso nuotr.
Alvydas Duonėla<br>D.Umbraso nuotr.
Alvydas Duonėla<br>D.Umbraso nuotr.
Alvydas Duonėla<br>D.Umbraso nuotr.
Alvydas Duonėla<br>D.Umbraso nuotr.
Alvydas Duonėla<br>D.Umbraso nuotr.
Alvydas Duonėla<br>D.Umbraso nuotr.
Alvydas Duonėla<br>D.Umbraso nuotr.
Alvydas Duonėla<br>D.Umbraso nuotr.
Alvydas Duonėla<br>D.Umbraso nuotr.
Alvydas Duonėla<br>D.Umbraso nuotr.
Alvydas Duonėla<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jul 1, 2022, 2:22 PM, atnaujinta Jul 4, 2022, 1:03 PM

Į teismą A.Duonėlą padavė jo buvusi draugė Gintarė Bereikaitė, auginanti buvusio sportininko penkerių metų dukrą.

Penktadienį šią civilinę bylą atvertė Vilniaus miesto apylinkės teismas, tačiau per vieną posėdį teismui bylos išnagrinėti nepavyko, nes A.Duonėla neigia, kad visiškai nesirūpino dukters išlaikymu ir tvirtina galintis tai įrodyti.

„Jis alimentų nemokėjo trejus metus, jis tuo metu niekur nedirbo, neturėjo jokių pajamų, aš išlaikiau ir dukrą ir jį patį, tačiau dabar jis tvirtina, kad esą kažkokie jo draugai visą tą laiką man ir pervedinėjo pinigus į sąskaitą, ir duodavo grynais, nors aš jokių pinigų nemačiau“, – portalui lrytas.lt pasakojo G.Bereikaitė, iš A.Duonėlos bandanti prisiteisti beveik 8000 eurų.

A.Duonėla šiuos draugus nori iškviesti į teismą kaip liudytojus, todėl kitas teismo posėdis įvyks tik liepos viduryje.

G.Bereikaitė mano, kad ieškodamas liudytojų A.Duonėla tik bando tempti laiką ir taip jai keršija už tai, kad ji šių metų sausį išvijo jį iš savo namų.

„Jis kerštingas žmogus, Daliai Duonėliniai keršijo klastodamas vekselius, o man – per dukrą. Jis bando pakeisti vaiko gyvenamosios vietos nustatymą, todėl dabar dukra gyvena savaitę pas mane, savaitę pas jį“, – kalbėjo G.Bereikaitė.

A.Duonėlos kerštą moteris visa jėga pajuto šių metų balandžio 10 dieną, kai grįžusi iįš kelionės atvyko į sportininko namus pasiimti savo penkiametės dukters Karolinos, kurią buvo palikusi jam trumpam prižiūrėti.

Tačiau į naujos A.Duonėlos sugyventinės namus ji nebuvo įleista, o iš namo išėjęs buvęs draugas pareiškė, kad neatiduos ir dukters, esą nuo šiol ją augins pats.

„Kol manęs nebuvo, jis iškvietė Vaiko teisių apsaugos tarnybą, policiją, jiems papasakojo, kad aš tiesiog palikau dukrą, nors taip nebuvo. Aš paprašiau jam trumpam prižiūrėti, taip pat kreipėsi į teismą dėl vaiko gyvenamosios vietos pakeitimo“, – tąkart pasakojo G.Bereikaitė.

Konfliktas tarp buvusių sugyventinių baigėsi muštynėmis.

„Jis griebė mane už plaukų, pradėjo tampyti ir pagriovė ant asfalto“, – kalbėjo G.Bereikaitė, kuri dėl sumušimo kreipėsi į policiją.

Dėl nežymaus kūno sužalojimo yra pradėtas ikiteisminis tyrimas, G.Bereikaitė jame pripažinta nukentėjusiąja.

G.Bereikaitė dukters su A.Duonėla susilaukė 2016 metais. Tuo metu kaip tik vyko audringos irkluotojo skyrybos su antrąja žmona D.Duonėliene.

Šias skyrybas lydėjo net dvi A.Duonėlai iškeltos baudžiamosios bylos.

Pirmojoje, dėl smurto prieš žmoną, A.Duonėlai buvo skirta šešių mėnesių laisvės apribojimo bausmė. Sportininkas taip pat buvo įpareigotas neatlygintinai išdirbti 80 valandų globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose.

2018 metų lapkritį A.Duonėla buvo nuteistas už pasikėsinimą sukčiauti. Jam skirta pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmė, tačiau jos vykdymas buvo atidėtas 2 metams ir 6 mėnesiams.

Buvęs sportininkas taip pat turėjo sumokėti beveik 760 eurų Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų fondui.

Ši byla taip pat buvo pradėta D.Duonėlienės iniciatyva. 2016 metų gruodį ji sužinojo, kad jos vadovaujamam odontologijos kabinetas „Dalecija“ esą A.Duonėlai skolingas 200 tūkst. litų (apie 58 tūkst. eurų).

A.Duonėla tvirtino, kad šiuos pinigus žmonos įmonei paskolino 2013 metais ir tikino turįs paskolos vekselį. Vėliau paaiškėjo, kad A.Duonėlos turimas dokumentas yra suklastotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.