Žinia apie G. Landsbergio atostogas nustebino ekspertus: tai yra skandalas Ilsėtis ruošiasi ir A. Anušauskas

Užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio sprendimas Kaliningrado tranzito krizės įkarštyje išeiti atostogų yra skandalingas, įsitikinęs Mykolo Romerio universiteto politologas Virgis Valentinavičius.

Gabrielius Landsbergis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 4, 2022, 12:25 PM, atnaujinta Jul 4, 2022, 12:43 PM

G.Landsbergio atostogos prasidėjo birželio 30-ąją ir truks iki liepos 11 dienos.

„Mano manymu, tai yra skandalas. Kai vyksta tokios stumdynės dėl Kaliningrado tranzito, neįsivaizduoju, kaip galima sugalvoti išeiti atostogų. Suprantu, šeima yra šventas reikalas, vaikai ir taip toliau. Bet dabar tikrai yra labai, labai blogas laikas“, – „Žinių radijo“ laidoje kalbėjo politologas.

V.Valentinavičiaus teigimu, kad ir kaip G.Landsbergis pasitikėtų viceministrais, Kaliningrado tranzito klausimas – labai svarbus ir karštas, todėl būtent ministras turėtų dalyvauti sprendžiant visus su juo susijusius iššūkius.

„Kol Ukrainos krizė tęsiasi, nematau šansų artimiausius du mėnesius Gabrieliui Landsbergiui atostogauti, kaip ir krašto apsaugos ministrui“, – pastebėjo politologas.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas planuoja atostogauti tris savaites nuo rugpjūčio 1-osios dienos.

Žinia nustebino

Tuo metu portalo 15min.lt vyr. redaktorius Vaidotas Beniušis teigė, kad G.Landsbergio sprendimas šiuo metu išeiti atostogauti labai stebina.

„Tokių saugumo iššūkių mūsų valstybė neturėjusi labai seniai, ir ypač dabar, kai Karaliaučiaus tranzito klausimas vis dar neišspręstas. Gal tos atostogos turėtų būti atšauktos, kažkoks darbas turėtų vykti.

Man yra akivaizdu, kad visiškai nusišalinti nuo šių krizių sprendimo ir deleguoti viceministrams nei vienas ministras šiuo atveju neturi teisės“, – įsitikinęs V.Beniušis.

Savo ruožtu V.Valentinavičius pridūrė, kad šiuo metu ministrų atostogos ir darbų perdavimas viceministrams „gali atrodyti kaip bėgimas į krūmus“.

Pernai krašto apsaugos ministras A.Anušauskas dėl šalyje išaugusios nelegalios migracijos ir paskelbtos ekstremalios situacijos atšaukė suplanuotas trijų savaičių atostogas.

Dėl tos pačios priežasties atostogas pernai vasarą atšaukė ir G.Landsbergis, pailsėti nusprendęs spalio pradžioje.

Birželio 17–ąją įsigaliojo Europos Sąjungos sankcijos, kurios draudžia tranzitu per Lietuvą į Kaliningradą gabenti rusiško plieno ir juodųjų metalų gaminius.

Nepaisant Lietuvos institucijų aiškinimų, jog tai nėra vienašališkas valstybės sprendimas, Kremlius reikalauja atšaukti ribojimus ir grasina Lietuvai atsakomosiomis priemonėmis.

Netrukus įsigalios draudimas gabenti ir kitą sankcionuotą Rusijos produkciją. Liepos 10 dieną įsigalios draudimas rusiškam cementui ir alkoholiui, rugpjūčio 10 dieną – angliai ir kitam kietajam iškastiniam kurui, gruodžio 5 dieną – naftai ir jos produktams.

Šie draudimai – ketvirtojo ES sankcijų paketo rezultatas. Sankcijos Rusijai įvestos dėl jos pradėto karo prieš Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.