Žiniasklaida: VST vado R. Pociaus nuobaudą nulėmė nesutarimai su A. Bilotaite

Birželio pabaigoje papeikimą Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadui Ričardui Pociui vienabalsiai skyręs Ministrų Kabinetas, šio sprendimo priežasties nepateikė. „Delfi“ žiniomis, papeikimas VST vadui buvo nulemtas ilgos įtampos tarp vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės ir R. Pociaus.

R.Pocius ir A.Bilotaitė. <br> lrytas.lt koliažas.
R.Pocius ir A.Bilotaitė. <br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2022, 12:12 PM

Kaip rašo portalas „Delfi“, Vyriausybėje nuobaudos R. Pociui klausimas svarstytas slaptai, o kas posėdžio metu buvo nutarta, ministrai nutarė neviešinti. Vyriausybė tikina, kad papeikimo priežastys slepiamos siekiant apsaugoti R. Pociaus asmens duomenis ir jautrią informaciją. 

Visgi, „Delfi“ žiniomis, tarnybinio R. Pociaus patikrinimo išvadoje minimi keli epizodai. Vadui priekaištauta, kad viename pasitarimų dalyvavo ne jis pats, o jo pavaduotojas. Taip pat tyrimas vyko ir dėl to, kad VRM esą buvo prašiusi tarnybos deleguoti atstovą į darbo grupę, kurioje tartasi dėl Rūdninkų poligono, tačiau VST raštu jau anksčiau buvo išreiškusi pritarimą ir pareiškusi, kad pastabų šiuo klausimu neturi.

O dar viename epizode minimas VST raštas, kurio tarnybos prašė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas. R. Pociui turėta priekaištų dėl to, kad komitetui išsiųstas dokumentas esą nebuvo suderintas su VRM, nors jis kartu buvo siųstas ir ministerijai, rašo portalas „Delfi“.

VRM šią „Delfi“ gautą informaciją paneigė, argumentuodama, kad „paklausime pateikta informacija nėra teisinga, tai yra, nuobauda skirta ne už tai, kas įvardinta“.

Gerai su situacija susipažinęs žmogus „Delfi“ pasakojo, kad tikroji nuobaudos priežastis yra nesutarimai tarp R. Pociaus ir A. Bilotaitės, kurie prasidėjo praėjusiais metais prasidėjus migrantų krizei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.