Kariuomenės vadas pratybose Vokietijoje lanko Lietuvos karius

Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys vizito į Vokietiją metu lankėsi pratybose „Greitas kardas“, susitiko su Lietuvos kariais, antradienį pranešė kariuomenė.

Kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys.<br>T.Bauro nuotr.
Kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-12 16:46

Pratybų metu vertintas Mechanizuotojų pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ štabo pasirengimas planuoti karines operacijas, vadovauti kariniams vienetams.

„Lietuvos kariuomenė dalyvaudama šiose pratybose siekia dviejų tikslų, pirmiausia strateginis tikslas yra kartu su sąjungininkais derinti gynybos planus, o antras – taktinė nauda, kuomet kartu treniruojamės ir suprantame vieni kitus iš pusės žodžio. Suderinamumas pasiekiamas trimis pagrindiniais dalykais – suderinta technika, procedūromis ir bendromis treniruotėmis“, – pranešime cituojamas generolas leitenantas V. Rupšys.

Kariuomenės vadas dalyvavo divizijos operacijų pristatymuose, lankėsi brigadų štabuose ir operacijų rajonuose, susitiko su kariais.

Jis taip pat susitiko su Vokietijos kariuomenės 10–osios tankų divizijos vadu generolu majoru Ruprehtu von Butleriu, su juo aptarė pratybų rezultatus, bendradarbiavimo ateityje galimybes.

„Šiandien pratybose veikdami kaip bendra divizija įsisaviname veikimo procedūras, kad ateityje galėtume glaudžiai bendradarbiauti. Tikras malonumas šiose pratybose vadovauti ir „Geležinio vilko“ brigadai iš Lietuvos, su kuria petys į petį treniruojamės veikti mūšio lauke“, – pranešime teigė Vokietijos generolas.

Pratybas „Greitas kardas“ kiekvienais metais organizuoja Vokietijos kariuomenė. 2021 metais jos vyko Lietuvoje, jų metu buvo treniruojamasi perdislokuoti štabus ir vadovavimo elementus į NATO priešakinį regioną.

2022 metų mokymų scenarijus sukurtas koncentruojantis į hibridinių grėsmių atrėmimą ir vykdyti aukšto intensyvumo kolektyvinės gynybos operacijų vykdymą. Visi realūs kariniai veiksmai simuliuojami kompiuterinių sistemų pagalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.