Pretenduojanti tapti Europos Audito Rūmų nare L. L. Andrikienė žada neprarasti ryšių su Lietuvos Seimu

Pretenduojanti tapti Europos Audito Rūmų nare Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkė Laima Liucija Andrikienė, jei užimtų šias aukštas pareigas, žada neprasti ryšių su Lietuvos Seimu.

L. L. Andrikienės kandidatūrai į Europos Audito Rūmų narius pritarė Vyriausybė, Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
L. L. Andrikienės kandidatūrai į Europos Audito Rūmų narius pritarė Vyriausybė, Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jadvyga Bieliavska, ELTA

Jul 13, 2022, 2:19 PM

„Kai bus svarstomi klausimai, susiję su Lietuva, aš turėsiu nusišalinti dėl interesų konflikto. Bet, nepaisant to, jeigu tapsiu rūmų nare, palaikysiu ryšį su Seimu, aš norėsiu jus girdėti, stengsiuos informuoti apie tai, kas ten vyksta“, – trečiadienį iš Seimo tribūnos prisistatydama kolegoms sakė L. L. Andrikienė.

Nutarimo projektą, kuriuo siūloma pritarti Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkės L. L. Andrikienės kandidatūrai į Europos Audito Rūmų narius, pateikė ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

Ji kalbėjo apie L. L. Andrikienės didelę parlamentinio darbo patirtį nuo pat nepriklausomybės atkūrimo laikų, akcentuodama tai, kad ji buvo labai artimai susijusi su europiniais klausimais.

Pasak L. L. Andrikienės, ji turinti 13 metų darbo patirtį Europos Parlamente, iš jų 5 metus buvo Biudžeto komiteto narė, neilgai jai teko dirbti ir Biudžeto kontrolės komitete.

„Esu ekonomistė – matematikė, ekonomikos ir finansų klausimai niekada nebuvo man svetimi. (...) Tikrai galiu garantuoti, kad Lietuvai nebus gėda, jeigu aš būsiu paskirta Europos Audito Rūmų nare“, – užtikrino į aukštas pareigas pretenduojanti politikė.

Ji apgailestavo, kad šiuo metu tarp Europos Audito Rūmų nei direktorių, nei aukšto lygio valdininkų neaptiko nei vieno lietuvio. „Galiu pasakyti, kad laikas ir seniai laikas, kad tarp jų būtų ir Lietuvos atstovas“, – sakė L. L. Andrikienė.

Seimo narė Agnė Širinskienė prisipažino, kad nesinorėtų L. L. Andrikienės išleisti iš Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkės pareigų. Jai rūpi, kas vadovautų šiam Seimo komitetui.

„Aš nežinau, kas bus komiteto pirmininkas, jeigu pritarsite mano kandidatūrai. Seime yra nemažai patyrusių politikų, turinčių pakankamai žinių, suvokimo“, – atsakė L. L. Andrikienė.

Artimiausiu metu jos kandidatūrą svarstys Seimo komitetai, frakcijos. Galutinis balsavimas Seime planuojamas liepos 19 d.

Jei Seimas pritartų, L. L. Andrikienė Europos Audito Rūmų atstovo pareigose pakeistų Rimantą Šadžių. Pasak L. L. Andrikienės, jo šešerių metų kadencija pasibaigė šių metų birželio viduryje, o ne anksčiau, kaip buvo skelbiama.

L. L. Andrikienės kandidatūrai į Europos Audito Rūmų narius pritarė Vyriausybė, Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

Seimo narė, socialinių mokslų daktarė L. L. Andrikienė yra Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarė, buvusi Europos reikalų ministrė, buvusi Europos Parlamento narė.

Europos Audito Rūmus sudaro po narį iš kiekvienos valstybės narės. Išrinktas kandidatas paskiriamas šešerių metų kadencijai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.