A. Jakavonytė ketina tapti Seimo nare: sąžinė ir tėvų mokymas diktuos, kaip balsuos už jautrius įstatymus

Seimui antradienį pritarus konservatorės Laimos Liucijos Andrikienės kandidatūrai į Europos Audito Rūmų narius, pirmoji kandidatė užimti atsilaisvinančią parlamento nario vietą yra partizano Juozo Jakavonio-Tigro dukra Angelė Jakavonytė. Jai Seimo nario mandatas tektų pagal konservatorių sąrašą.

Angelė Jakavonytė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Angelė Jakavonytė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2022, 2:10 PM

Kaip Eltai teigė su konservatoriais 2020 m. Seimo rinkimuose dalyvavusi A. Jakavonytė, praverti Seimo duris ji yra nusiteikusi. Tačiau, pažymėjo vilnietė, dar reikia sulaukti ir galutinio L. Andrikienę į naujas pareigas paskiriančio ES institucijų sprendimo.

„Aš planuoju (tapti Seimo nare – ELTA), daug žmonių pasitikėjo ir balsavo už mane. Kiti net nemokėjo reitinguoti ir dėl to net atsiprašinėjo. Daug šimtų žmonių sutikau... Per daug metų pasitikėjimas žmonėmis išugdytas ir aš tų žmonių tikrai nenuvilsiu ir dirbsiu sąžiningai, jei ponia Laima Andrikienė bus patvirtinta. Kaip ir visą gyvenimą dirbau, kaip ir tėtis dirbo“, – sakė J. Jakavonio-Tigro dukra.

„Kai (L. Andrikienė – ELTA) bus patvirtinta, tai tada būsiu garantuota, kad dirbsiu Seime. O dabar tik preliminariai galima sakyti, kad dirbsiu“, – pridūrė kandidatė į parlamentares.

A. Jakavonytė neskubėjo atskleisti, kaip ji balsuotų už iniciatyvas, dėl kurių nuomonės išsiskiria ir tarp valdančiųjų. Pirmiausiai tai įstatymai dėl nedidelio marihuanos kiekio dekriminalizavimo ar civilinės sąjungos.

„Nenoriu savęs skirstyti, kaip aš balsuosiu, bet man krikščioniškos vertybės yra svarbios. Aš visą gyvenimą buvau nusiteikusi, kad galima sugyventi su visais. Tad į jokias stovyklas nenoriu pretenduoti. Aš balsuosiu taip, kaip sąžinė (sakys – ELTA) ir kaip tėvų buvau išauklėta“, – sakė A. Jakavonytė.

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkė L. Andrikienė žurnalistams parlamente teigė, kad su Seimo nario mandatu galėtų atsisveikinti spalio pabaigoje, kai prasidės jos kadencija Europos Audito Rūmuose.

Galutinį sprendimą dėl Europos Audito Rūmų narių skyrimo šešerių metų kadencijai, pasikonsultavusi su Europos Parlamentu, priima Europos Sąjungos Taryba. L. L. Andrikienė Europos Audito Rūmų atstovo pareigose pakeistų kadenciją baigusį Rimantą Šadžių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.