Kupiškio merui D. Bardauskui prokuratūra siūlo skirti 65 tūkst. eurų baudą

Galimos korupcijos byloje prokuratūra siūlo Kupiškio rajono savivaldybės merą Dainių Bardauską pripažinti kaltu ir skirti jam 65 tūkst. eurų baudą.

Dainius Bardauskas<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Bardauskas<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Bardauskas<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Bardauskas<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Bardauskas<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Bardauskas<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Bardauskas<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Bardauskas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 19, 2022, 1:13 PM

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Dalia Markauskienė taip pat paprašė teismo atimti iš D. Bardausko teisę šešerius metus dirbti vadovaujantį darbą valstybiniame, privačiame ir viešajame sektoriuje, BNS informavo prokuratūra.

To paties rajono Kultūros centro direktorei Jolitai Janušonienei prašoma skiri 42,5 tūkst. eurų baudą ir trejiems metams atimti teisę dirbti vadovaujantį darbą valstybiniame, privačiame ir viešajame sektoriuje.

Panevėžio apygardos teismas nuosprendį šioje byloje skelbs rugpjūčio 22 dieną.

Kupiškio mero D. Bardausko bylą teismas atvertė daugiau nei prieš metus – pernai gegužę. Tiek meras, tiek Kultūros centro vadovė byloje kaltinami kyšininkavimu, prekyba poveikiu veikiant bendrininkų grupėje bei dokumentų klastojimu ir kurstymu tai daryti.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atlikusių Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnų duomenimis, rajono savivaldybės meras ir Kultūros centro vadovė galėjo reikalauti ir paimti kyšius iš kelių bendrovių už išskirtines prekybos sąlygas 2017, 2018 ir 2019 metais prie Kupiškio marių vykusių festivalių „Stichijos“ metu.

Manoma, kad pareikalautų ir susitartų priimti kyšių suma siekė 20 tūkst. eurų.

D. Bardauskas taip pat kaltinamas kurstęs, o Kupiškio rajono kultūros centro direktorė – klastojusi dokumentus.

„Aš nieko nevertinu, teismas sprendžia. Aš sakiau ir tebesakau – aš nesijaučiu kaltu, pinigų nepasiėmiau, dariau viską, kad (renginiai) būtų kuo pigesni, kad vyktų renginiai, kuo mažiau naudojant savivaldybės biudžeto lėšų. Aš nežinau, kas ten ką klastojo, teisėjas priims spendimą“,– BNS antradienį sakė pats D. Bardauskas.

Jis Kupiškio rajono savivaldybei vadovauja antrą kadenciją, meru pirmąkart jis buvo išrinktas 2015 metais. D. Bardauskas yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys, tačiau teisėsaugai pranešus apie įtarimus, mero narystė partijoje buvo sustabdyta.

Pareiškus įtarimus jis taip pat buvo nušalintas nuo pareigų, tačiau vėliau teismas leido į jas sugrįžti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.