L. Kasčiūnas teigia, kad artimiausiu metu NSGK svarstys verslo ryšių su Rusija nutraukimo iniciatyvą: turime turėti saugiklius

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas teigia, kad artimiausiu metu jo vadovaujamas komitetas ketina svarstyti iniciatyvą drausti verslo ryšius su teroristine valstybe paskelbta Rusija.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.<br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.<br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 19, 2022, 10:51 AM

„Netrukus turėsime ir NSGK posėdį ne tik šiuo klausimu, bet bendrai apie dalyvavimo Rusijos rinkoje ir Rusijos poveikio mūsų ekonomikai analizę ir ką galime įstatymiškai padaryti, kad šito poveikio ir tarpusavio priklausomybių poveikis mūsų politinei-ekonominei sistemai būtų sukontroliuotas“, – antradienį interviu portalui „Delfi“ sakė L. Kasčiūnas.

„Kai kalbame tik apie verslą, tai yra moralinis klausimas. Bet yra politika, kur yra politinė ambicija (...) ir turime turėti kažkokius saugiklius“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime narys Raimundas Lopata siūlo įstatymiškai uždrausti verslo ryšius su teroristine valstybe paskelbta Rusija.

Valdančiajai daugumai priklausantis parlamentaras atkreipia dėmesį, kad Lietuva iki šiol dar neturi teisinio mechanizmo, apibrėžiančio ūkio subjektų, fizinių, privačių asmenų santykius su, pavyzdžiui, teroristinėmis organizacijomis ir t.t. Todėl, politikas akcentuoja, kad jo siūlymu bandoma įnešti aiškumo.

Siūlymo iniciatorius atkreipia dėmesį, kad Seimui pritarus įstatymui verslui būtų duodamas trijų mėnesių laikotarpis nutraukti bet kokius ryšius su Rusija.

Opozicija tokią iniciatyvą vertina kritiškai. Opozicijai priklausantys parlamentarai mano, kad verslo ryšių su Rusija nereikėtų reguliuoti, nes tai turėtų būti pačių verslininkų reputacijos atsakomybė. Politiniai oponentai taip pat mano, kad tokie siūlymai visų pirma turėtų būti plačiai išdiskutuoti Europos lygmeniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.