A. Anušauskas pasveikino naująjį Estijos gynybos ministrą ir aptarė regiono saugumo ir gynybos stiprinimą

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas ketvirtadienį nuotoliniu būdu susipažino su naujai paskirtu Estijos gynybos ministru Hanno Pevkuru, pasveikino jį su naujomis pareigomis ir aptarė aktualius dvišalius bei daugiašalius bendradarbiavimo klausimus. Ministrai diskutavo apie bendras pastangas siekiant regiono saugumo ir gynybos stiprinimo.

Arvydas Anušauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2022, 4:14 PM

„Kartu su Estija toliau tęsime mūsų šalių bendradarbiavimo projektus ir iniciatyvas, tokias kaip HIMARS sistemų įsigijimas iš JAV ar derinamas Baltijos šalių sustiprintos gynybos susitarimas. Dirbsime kartu ir įgyvendindami NATO viršūnių sprendimus dėl Aljanso rytinio pakraščio gynybos sustiprinimo. Tikimės mūsų glaudaus bendradarbiavimo judant link 2023 metų NATO vadovų susitikimo Vilniuje. Tai galimybė, kurią turime išnaudoti“, – sakė ministras A. Anušauskas.

H. Pevkuras susitikimo metu pasidžiaugė glaudžiu Estijos ir Lietuvos bendradarbiavimu gynybos srityje ir pabrėžė būtinybę toliau jį stiprinti. Kaip pažymima Krašto apsaugos ministerijos pranešime, ministrai sutarė artimiausiu metu susitikti gyvai bei aptarti bendrus klausimus detaliau.

Estija šiemet pirmininkauja Baltijos šalių gynybos bendradarbiavimui. Baltijos šalys pastaraisiais metais aktyviausiai bendradarbiauja karininkų rengimo Baltijos gynybos koledže, NATO oro policijos, karinių jūrų pajėgų, bendrų pratybų srityse.

Taip pat vykdomas pajėgumų planavimo sinchronizavimas, koordinuojami bendri įsigijimai, rengiamos bendros pratybos, mokymai, seminarai, bendradarbiauja atskiros karinės pajėgos.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.