Akredituotas naujas Lenkijos gynybos atašė Lietuvai

Krašto apsaugos ministerijoje penktadienį akredituotas naujasis Lenkijos gynybos atašė Lietuvai pulkininkas Slavomiras Pavlikovskis. Su naujomis pareigomis jį pasveikinęs ir sėkmės darbuose palinkėjęs krašto apsaugos viceministras Margiris Abukevičius pabrėžė, kad Lietuvą ir Lenkiją sieja ne tik bendra istorinė atmintis, bet ir bendri saugumo iššūkiai, todėl dvišalis valstybių bendradarbiavimas ir toliau turi būti stiprinamas.

 Lenkijos gynybos atašė Lietuvai pulkininkas Slavomiras Pavlikovskis.<br> Vyr. srž. A.Čemerkos nuotr.
 Lenkijos gynybos atašė Lietuvai pulkininkas Slavomiras Pavlikovskis.<br> Vyr. srž. A.Čemerkos nuotr.
 Margiris Abukevičius su naujuoju Lenkijos gynybos atašė.<br> Vyr. srž. A.Čemerkos nuotr.
 Margiris Abukevičius su naujuoju Lenkijos gynybos atašė.<br> Vyr. srž. A.Čemerkos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Krašto apsaugos ministerija

Jul 22, 2022, 3:26 PM

„Daugelį metų Lenkija buvo ir yra ypatinga mūsų tautos partnerė ir sąjungininkė. Rusijos karas prieš Ukrainą parodė, kaip svarbu dirbti kartu ginant savo bendras vertybes, interesus ir savo šalių saugumą. Mums pavyko greitai ir efektyviai reaguoti, tačiau būtinybė toliau stiprinti bendradarbiavimą gynybos srityje išlieka aukšto lygio“, – akreditacijos ceremonijoje sakė viceministras M. Abukevičius.

Krašto apsaugos ministerijoje vykusios ceremonijos metu buvęs Lenkijos Respublikos gynybos atašė Lietuvai pulkininkas leitenantas Piotras Sadysas buvo apdovanotas už darbą ir pastangas stiprinant dvišalį bendradarbiavimą. Krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko vardu jam įteiktas Lietuvos krašto apsaugos sistemos medalis „Už nuopelnus“.

Lietuvos ir Lenkijos tarpusavio parama bei koordinuotas atsakas į regione kylančius saugumo iššūkius per paskutinius kelerius metus išaugo – sustiprintas bendradarbiavimas gynybos planavimo, oro gynybos, jūrinės aplinkos suvokimo, įsigijimų ir kibernetinio saugumo srityse, įkurtas naujas krašto apsaugos ministrų tarybos formatas, pradėtos naujos bendros karinės iniciatyvos. Abi šalys vienodai supranta saugumo NATO rytiniame flange svarbą bei Rusijos keliamą grėsmę Vakarams ir glaudžiai bendradarbiauja teikiant paramą Ukrainai. Santykiai su Lenkija išlieka svarbiu Lietuvos saugumo politikos prioritetu.

Naujasis Lenkijos gynybos atašė Lietuvai anksčiau dirbo įvairiuose Lenkijos Krašto apsaugos ministerijos sistemos struktūrose. Iki 2019 metų plk. S. Pavlikovskis ėjo gynybos, oro ir jūrų pajėgų atašė pareigas Lenkijos Respublikos ambasadoje Paryžiuje, o nuo 2020 m. dirbo Lenkijos Krašto apsaugos ministerijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.