M. Maldeikis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl A. Paleckio įsteigto „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ vizito Rusijoje

Seimo narys Matas Maldeikis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl birželio pabaigoje Algirdo Paleckio įsteigto „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ atstovų vizito Rusijos Federacijoje. Pasak jo, vizito metu išsakyti kliedesiai buvo aiškus veikimas prieš Lietuvos Respubliką, ir tokia veikla užsitraukia atsakomybę, numatytą Lietuvos Baudžiamajame kodekse.

Matas Maldeikis.<br>T.Bauro nuotr.
Matas Maldeikis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2022, 11:50 AM

„Taip pat paprašiau atsakyti, ar prokuratūra ėmėsi veiksmų ištirti, kokiu būdu kalėjime sėdintis pilietis geba elektroniniu parašu pasirašyti „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ steigimo dokumentus“, – savo feisbuko paskyroje rašė M. Maldeikis.

„Mūsų prokuratūra jau parodė, kad negeba saugoti šalies institucijų. Tikiuosi, kad bent atviras veikimas prieš Lietuvos Respubliką susilauks jos dėmesio“, – pridūrė jis.

Portalas „Delfi“ praeitą mėnesį skelbė, kad kalėjime atsidūręs A. Paleckis internetu įsteigė organizaciją „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“. Kaip esą rodo Registrų centro dokumentai, birželio pabaigoje įsteigtos organizacijos steigimo dokumentus elektroniniu parašu pasirašė šiuo metu laisvės atėmimo bausmę atliekantis A. Paleckis.

Tuo tarpu tyrimą dėl A. Paleckio internetu įsteigtos organizacijos atlikęs Kalėjimų departamentas nustatė, kad nuteistasis už šnipinėjimą elektroniniu parašu nesinaudojo, galimai tą padarė trečiasis asmuo, liepos pabaigoje pranešė Teisingumo ministerija.

Praeitą savaitę tiesioginėmis transliacijomis socialiniuose tinkluose iš Maskvos dalinosi Erika Palšauskaitė Švenčionienė, save pristatanti „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ vadove. Ji taip pat Rusijoje dalyvavo propagandinių kanalų laidose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.