P. Saudargas: nemačiau, kad I. Šimonytė rodytų ambicijas tapti konservatorių pirmininke

Konservatoriams pirmininkaujantis Gabrielius Landsbergis praėjusią savaitę Eltai interviu teigė matąs „besirikiuojančius kandidatus“ užimti Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vadovo kėdę. Antrą kadenciją partijai vadovaujantis politikas tikino, kad artimiausiuose rinkimuose pats į pirmininko postą nebekandidatuos. Tuo tarpu vadinamojo partijos krikdeminio sparno lyderis Paulius Saudargas teigia, kad bent jau kol kas galimų kandidatų į TS-LKD pirmininkus gretose nemato premjerės Ingridos Šimonytės. Pasak jo, iki šiol jis nepastebėjo premjerės ambicijų tapti naująja partijos vedle.

Ingrida Šimonytė ir Paulius Saudargas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė ir Paulius Saudargas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-17 09:39

„Tai yra gerbiamos Ingridos apsisprendimas. Aš tokių ženklų nemačiau, kad ji rodytų ambicijas tapti partijos pirmininke. Dar dveji metai, dar daug vandens nutekės“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė parlamentaras P. Saudargas.

O vienas iš žingsnių, rodančių, kad premjerė galvotų apie partijos pirmininkės postą, būtų jos oficialus prisijungimas prie konservatorių per artimiausius metus. Daugiau nei dešimtmetį su TS-LKD dirbanti I. Šimonytė iki šiol nėra partijos narė.

P. Saudargo teigimu, TS-LKD nepriklausantis narys negali kandidatuoti į partijos pirmininkus. Be to, pažymi jis, siekiant pretenduoti į partijos vadovybės pozicijas reikia bent metus priklausyti politinei struktūrai.

„Į bet kokias valdančiąsias struktūras tu negali be metų laikotarpio kandidatuoti“, – sakė P. Saudargas.

Konservatorių partijos pirmininko rinkimai turėtų vykti po 2024 m. Seimo rinkimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.