Vyriausybė pritarė E. Bajarūno skyrimui Lietuvos ambasadoriumi Jungtinėje Karalystėje

Vyriausybė pritarė Eitvydo Bajarūno kandidatūrai į Lietuvos ambasadoriaus Jungtinėje Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystėje postą. Posėdžio metu kalbėjęs E. Bajarūnas teigė, kad jo siekis bus apsaugoti nediskriminacinį į Jungtinę Karalystę lietuvių judėjimą, ekonominių ryšių palaikymą bei spręsti gynybos ir saugumo klausimus.

Eitvydas Bajarūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Eitvydas Bajarūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2022, 2:39 PM

„Ministerija neseniai patvirtino Lietuvos diasporos ilgalaikę strategiją 2022-2024 m., todėl tai taps ir mano svarbiausiu antstaliniu dokumentu, kaip įtraukti lietuvius, kaip užtikrinti ryšį švietimo programoje, buvo džiugiu strategijoje pamatyti, kad yra kalbama ir apie grįžimo programą.(....) Tai irgi bus vienas iš didžiausių uždavinių“, – kalbėjo E. Bajarūnas.

„Lietuvos piliečių apsauga – užtikrinti, kad būtų maksimaliai nediskriminacinis asmenų judėjimas. Ekonominių ryšių išlaikymas – tai saugumas, gynyba. Taip pat deklaracijos įgyvendinimas ir, aišku, Jungtinės Karalystės įtraukimas į Rytų partnerystę. Tokie bus mano prioritetiniai uždaviniai“, – pridūrė jis.

Premjerė Ingrida Šimonytė taip pat pasidžiaugė E. Bajarūno kandidatūra bei pridūrė, kad Lietuvai šiuo metu ypač svarbus intensyvus bendradarbiavimas gynybos srityje. Taip pat ministrė pirmininkė, prisimindama kuriozinį įvykį, kai vizito Didžiojoje Britanijoje metu vos nepraėjo britų premjero durų, teigė besitikinti kitą kartą Lietuvos ambasadoriaus pagalbos.

„Iš savo pusės tikiuosi, kad ambasadorius kitą kartą primins man nepralėkti pro duris, jei man ten reikės eiti. Ta ironiška nata siūlau pritarti“, – juokavo premjerė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.