L. Kasčiūnas įspėjo – Ukrainoje per Nepriklausomybės dieną gali būti bombarduojamos valdžios institucijos

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas neatmeta, kad trečiadienį Ukrainai švenčiant savo Nepriklausomybės dieną, galima tikėtis Kremliaus provokacijų. Anot jo, tikėtina, kad Rusijos kariuomenė gali kesintis į valdžios institucijas, esančias Kyjive. Vis tik, L. Kasčiūnas atkreipia dėmesį, Kyjivas turi kone stipriausią Ukrainoje priešraketinę sistemą, todėl klausimas, ar Rusija pajėgi tai daryti.

Laurynas Kasčiūnas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Laurynas Kasčiūnas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2022, 9:02 AM

„Neatmeskime, be jokios abejonės yra kalbų apie tai, kad gali būti bombarduojami valdžios aparato pastatai, valdžios institucijos. Tai būtų dar vienas naujas etapas, civilinė struktūra jau yra bombarduojama banant įbauginti žmones ir palaužti jų valią priešintis, ko tikrai Rusijos federacijai nepavyko padaryti. Tai neatmeskime tokių dalykų, niekados negali atmesti, kai kalbame apie ordą Rytuose, kur jokie metodai morališkai jau nebevertinami. Tik klausimas kiek jie pajėgus tai daryti“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė L. Kasčiūnas.

Kita vertus, NSGK pirmininko teigimu, nors rusų kariuomenė teoriškai galėtų pasiekti administracinius pastatus, vis tik, anot jo, reikia įsivertinti ir tai, kad Kremliaus technologinis rezervas jau senka.

„Aš manau, kad ten viskas būtų sudėtinga. Be to, reikia turėti galvoje ir bendrą dabar jau Rusijos turimą technologinį pajėgumą, raketų skaičių, galimybes jas panaudoti, tai yra jau senkantis rezervas. Tą reikia matyti visame tame kontekste. Tai be jokios abejonės teoriškai jie galėtų tai daryti, bet priešraketinė sistema aplink Kyjivą yra turbūt stipriausia Ukrainoje, ten to tikrai nebijokime, bet bandymų gali būti, įvairiausiausių ir provokacijų“, – svarstė L.Kasčiūnas.

ELTA primena, kad trečiadienį Ukrainoje švenčiama Nepriklausomybės diena, tuo pačiu, sukanka lygiai pusmetis nuo plataus masto karo prieš Ukrainą pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.