Lietuviai švęs Ukrainos nepriklausomybės dieną

Trečiadienį įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose bus minima Ukrainos nepriklausomybės diena, taip reiškiant solidarumą su karo alinama šalimi.

Lietuvos ir Ukrainos vėliavos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos ir Ukrainos vėliavos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2022, 6:46 AM

Ta proga pastatai Lietuvoje bus apšviečiami mėlyna ir geltona – Ukrainos vėliavos –  spalvomis.

Prezidentas Gitanas Nausėda su pirmąja ponia Diana Nausėdiene lankysis Lietuvos sostinėje įsikūrusiame Ukrainos centre.

Paminėti šią šventę Vilniuje, pievoje prie Baltojo tilto, kvies žinomi Ukrainos didžėjai, Rotušės aikštėje vyks nemokamas Lietuvos ir Ukrainos atlikėjų koncertas.

Klaipėdoje bendrą koncertą surengs vienas garsiausių džiazo saksofonininkų iš Ukrainos Andrejus Chmutas ir jaunieji muzikantai iš Klaipėdos „The Bleach band“.

Šiauliuose Ukrainos nepriklausomybės diena bus paminėta festivalyje „Šiaulių naktys“. Pirmą kartą į Lietuvą iš Charkivo turi atvykti „Ethno contemporary balete“ trupė su spektakliu „Jei gali, sakyk tyliau“. 

Anykščiuose, prie Laisvės paminklo, 31-ųjų Ukrainos nepriklausomybės metinių proga bus vaišinamasi ukrainietiškais barščiais, pampuškomis, saldžiomis bandelėmis, sumuštiniais ir kompotu. Renginio metu bus renkamos lėšos, skirtos paremti nuo karo pabėgusiems ukrainiečiams, atvykusiems į Anykščių rajoną.

„Lietuvos Caritas“ savo ruožtu skelbia ketvirtąją paramos akciją, skirtą paremti Ukrainos žmonėms. Per ją surinkta parama bus skirta iš okupuotos Luhansko teritorijos pabėgusiems ir šiuo metu Dnipre besiglaudžiantiems ukrainiečiams.

Ukraina nepriklausomybę nuo Sovietų Sąjungos paskelbė 1991 metų rugpjūčio 24 dieną, Maskvoje žlugus pučui.

Tačiau 2014 metais Rusija aneksavo Ukrainai priklausiusį Krymo pusiasalį, o šių metų vasario pabaigoje pradėjo invaziją į šią šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.