Opozicinės partijos „Vardan Lietuvos“ pasiūlymas skelbti ekstremalią situaciją šalyje D. Kreivio neįtikino: būtume pirma šalis

Energetikos ministras Dainius Kreivys nepritaria opozicinės partijos „Vardan Lietuvos“ pasiūlymui, dėl kilusių iššūkių energetikos srityje šalyje skelbti ekstremaliąją situaciją.

Dainius Kreivys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainius Kreivys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2022, 2:02 PM

Pasak ministro, tokio sprendimo Vyriausybė nesvarsto, nes jis valstybei turėtų tik neigiamų padarinių.

„Turėtume aiškiai atsakyti į klausimą, kuo tai padėtų. Turime matyti negatyvias pasekmes. Ekstremalios padėties skelbimas energetikos sektoriuje yra griežtai reglamentuotas europiniais teisės aktais. Būtume pirma šalis, kuri paskelbė tokią ekstremalią padėtį. O tai reiškia, kad šaliai trūksta energetinių išteklių, kad esame bėdoje. Galime tik įsivaizduoti kaip reaguotų užsienio investuotojai, kokią paniką galėtume sukelti tarptautinėse rinkose. Vyriausybė kol kas nesvarsto ekstremalios padėties“, – trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė D. Kreivys.

Trečiadienį Seimo frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Linas Kukuraitis pasiūlė dėl kilusių iššūkių energetikos srityje visoje šalyje paskelbti ekstremaliąją situaciją. Anot politiko, tai sudarytų galimybes pasitelkti valstybės rezervus ir padėti verslui bei gyventojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.