S. Skvernelis krizių akivaizdoje pasigenda ir G. Nausėdos ryžto: gali būti, kad jis jau ne kartą buvo pakištas ir padarytas bendrininku

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis, buvęs premjeras Saulius Skvernelis įsitikinęs, kad valdantieji šiuo metu demonstruoja „visišką neįgalumą“, nes tiek vasarą, tiek ir dabar, jau prasidėjus Seimo rudens sesijai, nematoma jokių žmonėms ir verslui reikalingų sprendimų, susijusių su energetinių išteklių kainomis. Visgi ekspremjeras teigė, jog tam tikrą logiką tame įžvelgia – mat valdantieji taip elgėsi nuo pat kadencijos pradžios.

Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas<br>T.Bauro nuotr.
Seimas<br>T.Bauro nuotr.
Seimas<br>T.Bauro nuotr.
Seimas<br>T.Bauro nuotr.
Seimas<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimas<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimas<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimas<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Sep 11, 2022, 3:40 PM

S.Skvernelis „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „24/7“ apžvelgė naujausias politines aktualijas, užsimindamas ir apie kai kurių ministrų atsakomybę, kurią jiems dar teks prisiimti – pasak jo, Seimo opozicija vis dar pasiruošusi bent kelioms interpeliacijoms.

Kritikuoja sprendimus dėl energetikos krizės

Pasak S.Skvernelio, dabar didžiausią rūpestį kelia ir toliau besitęsianti energetikos krizė, kurią suvaldyti valdančiajai daugumai sekasi itin prastai.

„Prieš du metus jie sukėlė daugybę abejonių dėl ministrų pasirinkimo, kodėl būtent šitie, su jų kompetencija ir gebėjimais darbuotis. Dveji metai parodė, kad ta pati plokštelė sukasi nuolat, bet kokios krizės metu iš pradžių yra jos neigimas, o kada įspraudžiama į kampą, tada pradeda galvoti, kad mes tuoj planą turėsime.

Bet plano nėra, vėluojama, ir galiausiai jo nebūna. Kaip ir su pandemijos valdymo planais, taip ir čia – ir dažniausiai yra apkaltinami vartotojai, kad yra patys kalti. Kaip su elektros kainomis ir „Perlo“ istorija, sakė, kad patys žiopli buvo. Nemanau, kad tai yra sąmoningas veiksmas, tiesiog tai yra nekompetencija ir negebėjimas dirbti“, – kalbėjo Seimo opozicijos atstovas.

S.Skvernelis aiškino, kad vasarą opozicijai buvo pažadėta dirbti kartu ir diskutuoti jai svarbiais klausimais – tą pažadą išsakė ir pati Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Norėdamos atkreipti dar didesnį dėmesį į jų išsakomas problemas, opozicinės partijos pavasarį nedalyvavo keliuose plenariniuose Seimo posėdžiuose.

„Bent tris kartus buvo išsakyta Seimo pirmininkės kabinete, kad šią vasarą Vyriausybė ir konkrečiai ministrė pirmininkė išnaudos darbui kartu su opozicija dėl konkrečių siūlymų. Bet darbo grupė taip ir nesusirinko, jokių signalų nebuvo, galiausiai net pasakyti labai paprastą dalyką ir atsiprašyti, kad nebuvo laiko, o dabar tiesiog apgauna opoziciją tokiu būdu, kad ji grįžtų į plenarinių posėdžių salę, nukerta visus įstatymų projektus, kurie buvo pateikti, ir pasakė, kad žiūrėkite, jūsų įstatymų nereikia.

Toks, švelniai tariant, akivaizdus melas tikrai nekelia pasitikėjimo Seime“, – svarstė ekspremjeras.

Dėl interpeliacijų dar nepersigalvojo

Jau ne vieną mėnesį aidint įvairiems politiniams skandalams kalbama apie tai, kad jau atėjo laikas perkrauti Vyriausybę. Visai neseniai tokių signalų pasigirdo ir iš Prezidentūros. Pasak S.Skvernelio, tam tikri ženklai rodo, kad šalies vadovas G.Nausėda neretai tampa situacijos įkaitu.

„Apskritai stebint reakcijas į visokias ministrų istorijas ir pirmiausia jų negebėjimą dirbti, matosi, kad ar kažkoks susitarimas yra, ar kažkas po stalu įvykę, kad tokias reakcijas, kokios yra, keista matyti, arba jų visai nebūna. Gali būti, kad prezidentas jau ne kartą buvo pakištas ir padarytas tokiu bendrininku – prisiminkime Taivano atstovybės istoriją, kaip ir turėjo sureaguoti prezidentas, kad padaryta kvailystė, bet valdantieji pradėjo kalbėti, kad prezidentas viską žinojo.

Galbūt prezidentas bijo nudegti, nors tikrai nemanau, kad jis turėtų tokių dalykų baimintis, ir tą poziciją gana griežtai ir aiškiai komentuoti ir komunikuoti. Prisiminkime ir prezidentę Grybauskaitę – jeigu jau būdavo derybų klausimas išspręstas taip, kad neina susitarti ir tų pozicijų nesuderina, ji pasakydavo savo verdiktą, ir jis būdavo argumentuotas taip, kad tu nelabai ir turi pasirinkimą“, – dėstė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis.

Jis patvirtino, kad bent keliems ministrams rudens sesijoje opozicija interpeliacijas tikrai ruošia – nuo pavasario vis dar likęs užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio atsakomybės dėl Kaliningrado tranzito klausimas, dabar diskutuojama ir dėl interpeliacijos energetikos ministrui Dainiui Kreiviui.

„Socialdemokratai yra paruošę klausimus, tai greičiausiai mes prisijungsime prie tų klausimų“, – teigė S.Skvernelis.

Visą „24/7“ pokalbį su S.Skverneliu per „Lietuvos ryto“ televiziją galite pamatyti sekmadienį 16.30 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.