Seimo opozicija baigia ruošti interpeliaciją energetikos ministrui D. Kreiviui

Parlamento opozicija baigia ruošti interpeliaciją energetikos ministrui Dainiui Kreiviui. Prieš prasidedant politiniam sezonui, Seimo mažuma žadėjo inicijuoti interpeliacijas keletui ministrų kabineto narių, tačiau priimtas sprendimas pirmiausiai kelti D. Kreivio atsakomybės klausimą – parlamentarų teigimu, šiuo metu derinami paskutiniai interpeliacijos teksto klausimai.

Dainius Kreivys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainius Kreivys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainius Kreivys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainius Kreivys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 13, 2022, 9:50 AM

„Yra labai konkretūs klausimai, derinami tarp politinių frakcijų. Ir beliko sudėlioti paskutiniai keli akcentai ir bus surinkti parašai“, – Eltai kalbėjo demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Lukas Savickas.

„Interpeliaciją energetikos ministrui jau rengiame, ruošiame klausimus. Tik kada tai bus laike – šiandieną tokio sprendimo dar nesame priėmę“, – teigė valstiečių frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė.

Visgi, politikai negalėjo patikslinti, kada konkrečiai bus pradėti rinkti parašai po interpeliacijos tekstu.

„Dabar yra norima suaktualizuoti tą tekstą su galutiniais akcentais ir tada artimiausių dienų ar savaitės bėgyje ir bus padarytas parašų rinkimas“, – teigė Seimo demokratas.

Opozicijos dėmesio centre D. Kreivys bus ir antradienį – Seime, Vyriausybės pusvalandžio metu, ministras atsakinės į parlamento narių pateiktus klausimus. Visgi, A. Norkienė nemano, kad po ministro pasisakymų opozicija persigalvos ir nebeinicijuos interpeliacijos.

„Būtų stebuklas šios dienos, bet aš nelabai tikiu tais stebuklais, o tikiu realiais darbais“, – tikino ji.

Planų interpeliuoti užsienio reikalų ministrą nekeičia

Opozicijos atstovai sutaria, kad šiuo metu gyventojams aktualiausi yra energetikos sektoriaus klausimai. Tačiau politikai neatsimeta nuo planų inicijuoti interpeliaciją ir užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui. Anot L. Savicko ir A. Norkienės, ministras vis dar neatsakė į eilę parlamentarų klausimų.

„Mes tikrai neatsisakome interpeliacijos ir užsienio reikalų ministrui. Tikrai nebuvo atsakyta į klausimus ir tikrai yra labai daug klausimų“, – pabrėžė A. Norkienė.

„Klausimai, kurie buvo iškelti užsienio reikalų ministrui ir jo komandai dėl mūsų vykdomos užsienio politikos, vis dar nėra atsakyti. Manau, kad tikrai toliau bus kalbama artimiausio mėnesio ar savaičių laikotarpyje ir dėl užsienio reikalų ministro“, – tikino demokratų seniūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.